söndag 9 oktober 2016

Det går bra nu!

Jag skrev i förra inlägget att det går bra nu och det fortsätter. Jag har nöjt mig med fyra löppass i veckan de tre senaste veckorna utan att mängden löpning per vecka påverkats nämnvärt och känslan i kroppen är faktiskt annorlunda. Jag är piggare, benen är piggare och löpningen går lättare.

Veckan som gick bestod av ett lugnt distanspass och ett lugnt långpass idag med både trevligt och snabbt sällskap, Sanna Mustonen Hässelby, en tjej precis snäppet under de allra bästa elittjejerna i Sverige och vars föräldrar bor granne med oss. Dessutom har jag sprungit två intervallpass. I tisdags 4x2 km med en minut joggvila, jag hade hoppats på att kunna hålla 3:50-fart på intervallerna men utfallet blev 3:45-fart och en snabbare sista intervall med bra känsla. I fredags blev det ett pass jag laddat ett tag inför men inte fått till p g a blåst eller fel känsla i kroppen, 5x800m på bana. Här var förhoppningen att kunna hålla mellan 3:20-3:30-fart på alla intervallerna, dvs snabbare än min nuvarande 5km-fart men det blev snabbare än så och jag höll alla intervallerna inom 3:22-3:18 min/km. Det skulle vara ett hårt pass och det blev det men ett bra sådant!

Igår ropade träna-mer-djävulen att jag nog skulle hinna klämma in ett distanspass men jag sade bryskt åt honom att vara tyst och åkte istället med fikaryggsäck och de yngsta barnen till ett närbeläget naturreservat vid Mälaren. Både mysigt och återhämtande vilket var välbehövligt efter flera intensiva helger på sistone.

Bra fikaställe med utsikt över Mälaren vid Parkudden Lövsta naturreservat (Enhörna, Södertälje).Den kommande veckan blir det lite mindre träning eftersom jag hoppas kunna tävla på lördag på lilla men trevligt arrangerade Stallarholmsloppet på lördag. Jag ska springa milen. Det är hela två år (!) sedan jag sprang ett millopp senast. Förra våren åkte jag på min skada och efter det har jag fokuserat på maran i New York förra hösten och Stockholm i våras. Jag tänker därför inte ställa några krav på mig att springa på en viss tid på den här kuperade banan men då konkurrensen inte brukar vara så stor (Jag har en vinst på 5 km och en fjärdeplats på milen från det här loppet tidigare) så vill jag istället springa om en bra placering så får tiden bli vad den blir.

Det enda molnet på himlen just nu är att vi spelade för föräldramatch mot barnen på sonens fotbollsavslutning i onsdags och jag stukade min vänsterfot lätt - fotboll är farliga saker! Jag vilade i torsdags och på fredagens banintervaller kände jag inte av foten. Idag på långpasset kände jag dock av foten lite igen och möjligtvis kompenserade jag lite med löpsteget för ikväll gnäller hälsenan också. Det passar därför lite extra bra med lite mindre löpning i veckan så hoppas jag att foten piggnar på sig!

9 kommentarer:

 1. Kul att det flyter på. Du har bra fart i benen. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Jan Mikael, ibland i alla fall :)

   Radera
 2. Härligt!!! Vad är planen inför nästa år?
  Tack för tidigare statistikinlägg också:)
  /Tuggarn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inga direkta planer ännu för nästa är Tuggarn, får se vad det blir. Hoppas kunna tävla lite mera i alla fall :)

   Radera
 3. Ett hispigt inlägg med banen inklämda, höstlöven, vattnet (jo jag tackar, lite könsmassage på det) och ett väldigt sammanpressat leende på slutet med utplacerade kläder från profitbolagen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Komiskt, "utplacerade kläder från profitbolagen", haha. Min gamla löparrryggsäck och min höstjacka, båda två välanvända och definitivt köpta för egna pengar. Det är fritt fram att ha åsikter men de bör vara grundade på något också.

   Radera
 4. Härligt att läsa! (Förutom foten och den töntiga kommentaren ovan...) Lycka till på loppet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Ingmarie, foten är bra igen efter lite mer vila och ett par dagar med antiinflammatoriska. Loppet slutade i en tredjeplats, rapport kommer under dagen :)

   Radera