torsdag 27 augusti 2009

Morgonpass imorgon!

En granne frågade om jag ville göra sällskap till jobbet imorgon bitti och vem tackar nej till det även om morgonpass inte brukar vara min bästa gren!

Jag hade ändå planerat ett längre pass i helgen inför Stockholm halvmarathon men helgen är knökfull med aktiviteter plus att L jobbar på lördag så nu blir det 15km fredag morgon och förhoppningsvis också några kilometer på söndag kväll, då hamnar nämligen augusti-mängden på 150km, förmodligen är man väl inte riktigt klok :-)

Det ska väl gå att klämma in något långt pass innan halvmaran ändå på de två veckor som är kvar?

Således avfärd 06:30 imorgon bitti för 15 km slingrande asfalt längs med ängar och kolonilotter. Det är en trevlig runda som jag delvis brukar använda för mina långpass innan maran, enda nackdelen är att det ibland kommer en SL-buss förbirusande. Vädret lovar sol så det blir en fin morgon.

"When I wake up in the morning, feel the sunlight on my face, I get up and I'm yawning, I've got so much time I can waste..."

7 kommentarer:

 1. Ser att du länkar till min blogg kul! lycka till med ditt bloggande ska bli kul att följa dig...

  SvaraRadera
 2. Kul med ännu en löparblogg att följa! Och morgonlöpning är det bästa som finns, så hoppas att ert pass blir lyckat i morgon!

  SvaraRadera
 3. Jag kommer också följa din blogg! Du verkar vara snabb, det vill jag också bli ;-)
  Lycka till med ditt bloggande!

  SvaraRadera
 4. 15k på morgonen är respekt. Men jag vet att det är ett jäkla pusslande med att få ihop träningen när man har familj och då har vi bara ett barn!

  SvaraRadera
 5. Åhh, 4 besökare, vad kul!!
  Julle, Snorkfröken och Daniel, välkomna, kul idé Daniel med 100m/födelsedag :-)Jag är väl inte så snabb kanske men jag registrerar mig träning på Jogg.se, så det är bara att kika in om du vill.

  Anna, välkommen hit du också. Visst är det ett pussel men morgonpasset idag frigör tid i helgen vilket är bra för familjen. Tack för att du länkat till min blogg!

  De 15 km imorse avverkades i lugnt 5:20 tempo, vilket var alldeles lagom för mig så dags på morgonen. Behagligt väder, 15 grader och en sol som sakta steg över ängarna (och en och annan SL-buss..). Det blev en trevlig tur med samtal om löpning, jobb och familj!

  SvaraRadera
 6. Imponerande att köra 15 k på morgonen, och uppskatta det! Jag kör en långsam mil före jobbet ibland, mest som självplågeri. Lycka till på STHLM HM, det lär bli pers!

  SvaraRadera
 7. U, jag delar annars dina känslor för morgonpass...men tempot idag var långsammare än jag brukar köra på långpass och därmed faktiskt behagligt...

  Ack ja, jag hoppas ju på sub 1:30 som du redan tickat men är lite försiktigt pessimistisk. Som bloggen antyden kan jag ploga länge i 4:30 tempo men 4:15 i 21,1 km, det kommer att bli tufft och jag har ju så ruskigt svagt pannben, slutar ofta med att jag stannar om det är för tungt och blir därmed lika besviken varje gång jag försöker pressa mig. Vet inte riktigt vad jag ska göra åt det...

  SvaraRadera