måndag 3 mars 2014

Pirrigt

Nej, rubriken handlar inte om att jag nervös inför min säsongspremiär imorgon. Inte alls faktiskt. Den som roat sig med att studera min träningsdagbok hittar inte så mycket löpning i helgen då jag har vilat en hel del och det har varit bra för mitt strulande högerknä, tror jag...

I torsdags gick jag nämligen på rätt hårt på högerbenet med stretch av stela baksidor, tryck på några triggerpunkter djupt in i skinkan, foamroller på ömma framsida lår och djupmassage och efter det har benet känts trött och lite avdomnat och det har liksom pirrat i baksida lår i helgen. Jag var i alla fall ute i skogen en mycket lätt runda på 8 km i lördags och det var redan väldigt torrt och springbart vilket var härligt!

1 mars och redan torrt och fint i skogen!

Förutom att benet har trilskats så har jag också känt mig snorig så det var känts naturligt att ta det lugnt och tankar har funnits på att inte ens åka och springa imorgon. Samtidigt vet jag ju att det kan kännas både förkylt och dåligt på annat sätt innan tävling och ändå gå att springa bra. Jag tror ändå att "det som pågår i mitt ben" är något bra och läkande. Knäet har varit ömt och stelt och jag känner skillnad när jag foamrullar framsida lår/ITB-senan där högerbenet är mycket stelare och ömmare än vänsterbenet som är mjukt med bättre rörlighet. Planen är att prova ett lätt löprunda med några lätta stegringar ikväll och se hur känslan är och då förhoppningsvis märka att benet inte känns så avdomnat längre och så åka och tävla imorgon kväll för att efter det fortsätta med "behandlingen" av högerknät och komma tillbaka till maratonfokuset i träningen igen i veckan.

6 kommentarer:

 1. Håller tummarna att de går som du önskar!

  SvaraRadera
 2. Ett grymt stort lycka till imorgon!!! Fega inte utan full sula från start :-)

  //Tobias N

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Haha, har du inte läst inlägget. smosnorig och med ett ben som beter sig lite konstigt ska jag i alla fall göra så gott jag kan men jag sätter ingen stor press på mig just nu, kul ska det förhoppningsvis bli ändå, utan full sula från start :-)

   Radera
 3. Jo jag har läst :-) Satsa och ha skoj. Ingen press, ibland springer du nog bäst utan press (vintermaran...) men ibland springer du nog bättre under press (och eländiga omständigheter som Sthlm -12). Lycka till och ha skoj (även om slutet av loppet säkert blir tufft :-)

  //Tobias

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera