onsdag 27 augusti 2014

Tävling imorgon

Sedan förra inlägget har jag igen känt mig lite småförkyld igen och samtidigt minskat på träningen i förhoppningen om att få en formtopp och fräscha ben inför imorgon då jag ska tävla för första gången sedan Stockholm Marathon.

Sommaren blev ju inte riktigt som jag tänkt mig med två inställda banlopp men kanske var det nödvändigt med en paus från tävlandet för nu är jag tävlingssugen igen och ser fram emot morgondagen! Extra roligt att springa på Stockholm Stadion och de nylagda banorna där då jag har så många positiva löpupplevelser från mina målgångar på Stockholm Marathon på Stadion! Loppet jag springer imorgon är alltså Långlöparnas Kväll 10000m, fyra heat och totalt 150 löpare där jag springer i kvällens andra heat innan de snabbare löparna tar över banorna.

Träningen sedan förra inlägget har bestått av en lätt morgonjogg före frukost lördag morgon och ett fartlekspass på en mil på söndagskvällen inkl 2x1000 i milfart som kändes rätt tunga och lite avslutande fartlek med korta snabba fartökningar varvat med joggvila - ett pass som inte var så tungt men som ända gav ganska tunga ben i början av veckan. Vilade måndag och joggade en sväng runt Bergshamra igår och avslutade med några snabba backsprinter med joggvila ner och rejäl stretch av mina stela hamstrings efteråt vilket var välbehövligt. Idag har jag vilat och ska köra lite foamroller och hoppas på piggare ben sedan!

Under sommaren kände jag att min uthållighet var dålig men efter att ha fokuserat på det under några bra träningsveckor så har det känts allt bättre och därför har jag bestämt mig för att sikta på sub37 trots att jag inte vet om jag är där formmässigt. Passet 2x5x800m förra veckan - totalt 8 km/20 varv) - visade dock att farten finns där vilket gav mig lite självförtroende. Jag skulle ångra mig om jag inte vågade att spänna bågen! Jag behöver dessutom träna på att tävla även när jag känner att formen inte är på topp och inte betrakta varje tävling som högprioriterad! Jag känner mig positiv och förväntansfull och ganska avslappnad, bara lite nervös, och tror inte jag kommer bli besviken om jag inte når mitt (dröm-)mål. Då har jag i alla fall försökt i vad som förmodligen är årets sista millopp. Då vet jag också att jag fortfarande har en bit kvar till 36 minuter på milen och till den fantastiska form jag hade i april innan maran när jag sprang kuperade Påsksmällen på grus på 37:15.

Håll tummarna gott folk så återkommer jag med race rapport så småningom!

11 kommentarer:

 1. Lycka till och du gör helt rätt som spänner bågen, det kan ju inte bli värre än att du inte orkar.

  Angående skorna på bilden, köpte själv ett par racer innan midnattsloppet, tycker dom är underbara att springa fort/tävling i.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så Anders!! Jag håller med om DS Racer, en fantastisk sko. Sprang ju maran i mina och det fungerade helt perfekt!! Dock tror jag de kommer slitas ganska fort. Ska försöka spara dem lite...

   Radera
 2. Wow. Lycka till! I mina böcker är du snabbare än blixten. Själv satsar jag på sub 45 på milen inkommande lördag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Alex! :) lycka till till oss båda!

   Radera
 3. Ska hålla stenhårt! Vet du starttiden?

  SvaraRadera
 4. Lycka till Staffan. Håller såklart tummarna för att du inte springer bättre än 36.38 ;-)
  Hoppas du får en positiv afton imorgon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Mikael! Just nu känns det som om det kan gå precis hur som helst. Fina förutsättningar blir det ikväll i alla fall, hoppas på en bra upplevelse!

   Radera