fredag 5 juli 2024

4000 löpta mil

Jordens omkrets runt ekvatorn är 40007 km och jag har i helgen sprungit klart ett varv om jag räknar all löpning jag har i dagboken på jogg.se sedan 2007. Det har tagit sin tid men ger perspektiv. Så mycket som hänt under de här åren, så många möten med människor, så många utslitna löparskor, och det känns onekligen stort att fullfölja ett helt varv och påbörja ett nytt! I realiteten har jag redan sprungit ett par hundra mil på ett andra varv redan men alla mil jag sprungit innan jag började föra träningsdagbok finns inte registrerade. 

Många års träning i en och samma bild...

Jag har ingen aning om kroppen kommer orka eller huvudet vilja fullborda ett varv till. Skulle ett andra varv igen ta 17 år att fullfölja så kommer jag vara 70 år gammal vid nästa målgång men sannolikt kommer det i så fall ta betydligt längre tid än så då jag inte tror jag kommer fortsätta träna så pass fokuserat som jag gjort de senaste åren, till jag är 70 år gammal. Varje resa oavsett hur lång den är, börjar som bekant med ett enda steg och det steget är redan taget så får jag sedan se vart och hur långt den resan tar mig. 

Vi ses längs vägarna och stigarna! Nu ska jag lägga champagnen på kylning inför helgen!


En bild tagen för mer än 4000 mil sedan, Brolöpet i Södertälje, osäker på årtal men antingen 2006 eller 2007.

3 kommentarer:

 1. Grymt bra jobbat Staffan! Den fysiska prestationen sticker så klart ut och är lätt att imponeras av men den psykiska prestationen är också värd att nämna. Otroligt starkt att kunna hålla fokus så länge och prestera. Fantastiskt. Jag är mycket imponerad av det här! MVH // Lennart (som för många år sedan bloggade om löpning med bloggen Milen Sub 40)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lennart! Roligt att höra ifrån dig! Ja, som du märker håller jag i löpningen, och även bloggandet vilket faktiskt förvånar mig själv lite. Även om varken löpningen eller bloggandet är på samma sätt som för tio år sedan så tycker jag fortfarande om båda aktiviteterna, de ger mig mycket, och jag presterar fortfarande bra i löpningen och i skrivandet och ser ingen anledning att sluta. Och, kontinuiteten och långsiktigheten är nog en av mina främsta "talanger" inom löpningen vilka starkt bidragit till detta!

   Andra intressen har också kommit in i livet och berikat det, sedan 2001 har vi hund i familjen och hund och hundträning har blivit stora intressen utöver löpningen, vilket också bidrar till hälsa och utevistelse. Jag vet att du började åka motorcykel, hoppas att du har en fin tillvaro med aktiviteter du njuter av! Vänliga hälsningar, Staffan

   Radera
 2. Helt utomjordiskt! Ekvatorns diameter för Mars är 0,53 jämfört med Jordens 1,00 så det är bara att köra på! Om jordens omkrets är pi*d = 3,14 så är Mars pi*0,53 = 1,66. Två Mars-rundor blir då 1,66*2 = 3,33, vilket är större än 3,14, så frågan är om du är dubbelmarsare redan eller om det är nästa stora mål?

  SvaraRadera