lördag 12 september 2009

1:32:15 Stockholm halvmarathon


Loppet slutade i nytt pers!! 1:32:15 och plats 688 av drygt 8200 fullföljande. Missade 1:30 men riktigt nöjd med hur jag MENTALT för en gångs skull höll ihop det hela vägen.

Träffade Tobias i startfållan och vi hade sällskap fram till 12 km (trevligt!! Tack för sällskapet!).

Sprang avslappnat och höll tidsschemat fram till 10km (42:37), vid 11km passerade farthållaren för 1:30 och jag förmådde inte riktigt följa. Det gällde även Tobias som började få svårt att följa nu. Avståndet till farthållaren blev sedan konstant ca 100m och jag gjorde ett försök på Skeppsbron att komma ifatt, kom lite närmare men inte riktigt nära, gav istället upp tanken på 1:30, men var aldrig orolig för perset på 1:32:47.

Höll i det bra även på Södermälarstrand även om farthållaren nu var längre bort, fortfarande avslappnad löpning även om farten nu snarare var 4:25 än 4:15. Tungt sedan i motlutet vid Zinkensdamm med km-fart nu upp mot 5:00 i motlutet, ökade igen till ca 4:10 vid toppen, bra fart nerför Götgatsbacken som jag sedan tog med mig ut på flacken på Skeppsbron. Alla löpare som bara kommit 12-13 km gav lite energi och jag höll ihop det bra bra imål!! Nya målgången i en utförslöpa var en höjdare. Riktigt nöjd med nytt PB trots missat 1:30 mål! - Skönt att känna sig nöjd efter tävling som omväxling. Jag slog ju en världsmästare - Kajsa Bergkvist! Jag syns ovan i lila tröjan med nummer 697 tillsammans med Tobias i grön Jogg.se-tröja. Tack Espen för bilden!10 kommentarer:

 1. Riktigt bra Staffan! Grattis till PB:t. Och tack för draghjälpen.

  Nu på söndag morgon känner jag mig överkörd av ett tåg. Min kropp är inte helt i form efter igår kan man väl säga... ;-)

  SvaraRadera
 2. Tack Tobias och Daniel!!

  Jag känner mig faktiskt helt OK idag, lite stel i utsidan på höften bara.

  SvaraRadera
 3. Gött jobbat! alltid kul att slå pers...

  http://julle1982.wordpress.com/

  SvaraRadera
 4. Underbart! Stort grattis. Sub90 nästa gång. Har du någon mer halvmara inplanerad?

  SvaraRadera
 5. Stort grattis till en fantastisk tid.

  SvaraRadera
 6. Julle, Petra och Anna; Tack!! Jag känner mig för en gångs skull jättenöjd med loppet.

  Rosenblom, det går en halvmara i Bålsta vilket är ganska nära den 17/10. Lite sugen på att springa den men det måste passa in också! Som det ser ut nu kommer det nog inte att funka.

  SvaraRadera
 7. Grattis till PB och vilken öppning, 4.13 i snitt första fem!

  SvaraRadera
 8. Tack Joel, jo jag är nöjd, det gick väldigt lätt och avslappnat hela första halvan och faktiskt helt OK även andra halvan även om jag var mera sliten då.

  Staffan

  SvaraRadera