måndag 7 september 2009

Reviderad målsättning...eller


OK, dags att fega ur så här veckan före tävling? Ja kanske. Hela året har ett av målen varit att klara av halvmarathon sub 90 men handen på hjärtat, hur har det gått med kvalitétsträningen i sommar??
Träningsdagboken efter Stockholm Marathon innehåller 5 fem pass i målfarten 4:15 min/km varav det längsta var 9 km - fem bara!!! OK, dessutom finns en tiotal intervall-och snabbdistanspass av varierande kvalité men pass längre än sisådär 15-16 km är det inte gott om precis och definitivt inte i farter som påminner om 4:15...

Senaste 4 dagarna har jag varit förkyld, ont i halsen och snorig och med en "huvudet-i-en glasburk-känsla". Tillräckligt risig för att avstå från löpning i helgen.

Efter besvikelsen i Telge Stadslopp har jag bestämt mig för att vara snällare mot mig själv de få gånger jag tävlar. Därför ser planen ut så här; Imorgon lätt lunchpass 5-6 km för att känna efter och sedan ingen mer löpning innan loppet på lördag för att verkligen komma dit löpsugen! Det ska faktiskt bli riktigt kul att springa nu, normalt brukar jag våndas tänka på hur jobbigt det kommer att bli innan tävling , men med lägre förväntningar hoppas jag att det ska bli en mera positiv upplevelse. Jag är övertygad om att frånvaron av förväntningar gjorde att jag sprang på 1:32:59 i samma lopp 2007, hade helt enkelt inga förväntningar på att det skulle gå undan!!

Känns det OK på lördag går jag ut med ambitionen att klara 1:30 (provar nog att hitta en farthållare för jag lär ju behöva sällskap) men jag KOMMER INTE bli BESVIKEN om klockan stannar på 1:35 heller. Så det så!!! Herregud det är ju bara min tredje halvmara...

5 kommentarer:

 1. Va fan. Vi har ju samma mål. Så kanske vi ska växla ryggar du och jag.

  Jag kommer dock bli besviken om klockan hamnar på 1.35.

  Men jag har nåt skit i halsen jag också. Och det där med träningen. Jag gör fan inte många pass i tävlingstempo. Mina långpass brukar ligga på 11km. Men däremot en massa intervaller.

  Hur som helst gör vi båda sub90 på lördag. Det är jag heeeeeeeelt övertygad om... ;-)

  SvaraRadera
 2. Nu har ju jag ungefär samma våndor som du har och tvivlet på sub90 är rätt starkt oxå hos mig inför lördag.

  Det beror dock inte på uteblivna träningspass i tävlingsfart, det gör jag aldrig. Tycker det sliter på tok för hårt på kroppen. Kör en del intervaller istället för att få fartkänslan.

  Med de träningspass du har i kroppen tror jag helt klart du går sub90 om förkylningen är borta.

  SvaraRadera
 3. Jag kommer att bli grymt besviken på dig om du är över 1:30...bara så du vet.. ; )

  Fick en sådan där härlig flashback. Vi sitter i Onsala och pratar om att springa Varvet. Du trodde inte du skulle klara det...
  Nu springer du som en Gasell och har blogg och allt... vem kunde tro det?
  Kul Staffan, jag ska ha koll på dig via SMS när du springer i helgen.
  Break a leg grabben!

  /Pontus

  SvaraRadera
 4. 1:30 grejar du. När du väl är där så pumpar adrenalinet och du kommer köra på som fasiken.

  SvaraRadera
 5. Rosenblom - hoppas din förkylning går över, min är definitivt på väg bort! Hoppas också såklart vi vår sub90, körde ett lätt lunchpass igår som verkligen kändes lätt även när jag provade att öka farten.

  Tobias, vi skiter i tvivlen, nu kör vi!

  Pontus, ha ha. Ja, Onsala var härligt och inte så länge sedan, det har runnit lite vatten/nötts lite löparskosulor sedan dess :-)
  Ha det gott och håll tummarna!!

  Anna, jag hoppas det men som sagt, jag förväntar mig inte det nu, så blir jag inte besviken!

  SvaraRadera