måndag 29 juli 2013

Avbrutna tusingar

Igår kväll hade jag planerat att springa ett längre pass med tusingar, 8x1000m. Så många repetitioner springer jag väldigt sällan. Nu blev det inget av med det av flera anledningar. Dels är jag just nu för semesterbekväm och otaggad och lite regn gjorde att jag direkt istället bestämde mig för ett kortare pass, 6x1000m med kortare upp-och nerjogg. Nu blev det inte ens det.

Första tusingen lätt på 3:43 men redan på andra, 3:37, började jag känna av en markant stel punkt högt upp i vänster lår, lite på utsidan om mittlinjen. Tog en längre paus och försökte med stretch och djup massage med tumspetsen men kände fortfarande av det på den tredje tusingen som jag sprang lite avvaktande på 3:45. Jag tog därför det kloka beslutet att avbryta den fjärde tusingen efter trehundra meter. Det blev inte värre men inte heller bättre och idag på förmiddagen är känslan ungefär densamma vid belastning. Det känns stelt och lite ömt vid belastning.

Jag har aldrig haft en muskelbristning så jag vet inte riktigt hur det "ska" kännas men då jag förstått att läkningstiden för en muskelbristining i låret är lång så hoppas jag inte att det är det det handlar om. Jag förstår inte riktigt hur den skulle ha uppstått heller, kanske var det för tufft att köra 25km morgonen efter ett halvsnabbt distanspass i veckan men fredagens lugna distanspass kändes just bara lugnt, har simmat och badat i veckan utan besvär, t ex igår förmiddag. 

Vad det än handlar om så blir det ett par dagars uppehåll nu och sedan en försiktig testrunda igen!

8 kommentarer:

 1. Håller tummarna för att det ger med sig fort!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jag också men lite olustigt känns det, det är väldigt stelt!

   Radera
 2. Hm? Låter misstänkt likt en bristning... Har iofs bara haft det en gång (liten, liten i baklåret) och det kändes som en stel öm punkt. Men jag kände tydligt när skadan uppkom, och det tycks ju inte du ha gjort. Håller tummarna för att det är ngt som snabbt går över.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sprang en lätt sväng igår och det ländes rätt bra och är bättre idag också. Tänker träna lätt de närmaste dagarna.

   Radera
 3. Hoppas att det snart släpper. Skador suger!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen! Det känns klart bättre idag dock!

   Radera
 4. Hur känns det nu? Har smärtan försvunnit? Hoppas verkligen att det var något högst tillfälligt.

  SvaraRadera
 5. Har knappt tänkt på det idag bättre. Sprang en lätt sväng igår och det kändes OK, hoppas skynda på läkningen med lite lätt löpning närmaste dagarna och snart kunna träna som vanligt igen, trots att det nog var en liten bristning.

  SvaraRadera