fredag 16 maj 2014

Bra flyt och form!

Ja, vad ska jag skriva om förutom att det flyter på riktigt riktigt bra?! Blev lite orolig över en lite stel och öm vänster vadmuskel i början av veckan när jag belastade den konstigt hemma men det verkar inte vara någon fara efter veckans två pass hittills vilka båda varit kvalitétspass.

I tisdags genomförde jag 4x5x200m på bana, alltså fyra serier med fem repetitioner på 200 m, en minuts vila mellan varje och två minuters serievila efter varje serie. Årets första banpass och det var roligt! Bra pass i bra fart, sprang relativt kontrollerat, först med tvåhundringar på ca 38-40 sekunder för att trycka på lite mera i slutet med repetitioner under 35 sekunder.

I onsdags var det lite körigt då sonen fyllde åtta år dagen efter och vi skulle förbereda inför kalas i helgen så jag sprang i den luckan jag hittade - när sonen tränade fotboll. Tanken var en mil lite snabbare än marafart och gärna under 40 minuter med bra känsla och det gick bättre än väntat! Kom in i ett bra tempo på 3:52 min/km ganska snabbt och kilometerna avverkades i rask takt utan att ansträngningen ökade nämnvärt. På sista kilometern som var lättsprungen utför simulerade jag en spurt genom att gradvis höja farten så att jag sprang fortare än 3:30-fart på slutet och kunde därmed klocka en träningsmil på 38:14, mycket nöjd med det såklart då känslan var bra i princip hela vägen även om jag var trött i slutet. Fick ihop 14 km på en timma och avslutade med mysig nerjogg ihop med glad son som ville springa hem med mig efter träningen, roligt!

Igår var det vilodag och det behövde jag även om jag var tröttare än när jag tränat! Det gäller snart att våga vila men ännu är det inte dags att dra ner på träningen. Idag blir det ett mycket lätt lunchjogg och i helgen ett kortare långpass på ca 24 km förmodligen med en del fartinslag men också födelsedagskalas och en mängd andra aktiviteter. Sedan ska jag springa ett lättare kortintervallpass nästa vecka och ha någon vilodag innan jag springer Milspåret 10 km tio dagar innan maran. Jag kommer nog vara lite nedtränad och inte toppa specifikt för Milspåret då maran är ett större mål men jag gillar den tävlingen trots att banan inte är supersnabb och jag har bra erfarenheter från 2012 att springa snabbt där en dryg vecka innan maran!

Det går bra nu, riktigt riktigt bra och löparlivet är roligt!

Löpning ligger mig alltid extra varmt om hjärtat så här års :-)

2 kommentarer:

  1. En träningsmil på 38.14 - impressive! Och fint löpar-hjärta också.

    SvaraRadera