lördag 31 maj 2014

2:50:43 plats 142

En snabb resultatuppdatering. En längre rapport kommer senare i veckan såklart!

Dagens Stockholm Marathon slutade med en 142:a plats och tiden 2:50:43 efter ett jämnt disponerat lopp där jag verkligen gav mig själv chansen att nå min drömgräns på 2:50. Jag nådde inte riktigt ända dit på riktigt trötta ben - flåset upplevde jag aldrig som begränsande idag - men kom så nära nära. Jag är så glad, stolt och nöjd att jag gav mig själv chansen och sprang så bra! Publikstödet runt banan till just mig idag var magiskt, jag var helt övertygad om att det sprang någon annan Staffan i närheten efter alla hejarop men nej, så många så många hejade på just mig. Jag är rörd!


Passerade halvvägs på 1:25 och lyckades nästan hålla tempo in i mål! Nere vid Norrmalmstorg och Kungsträdgården kunde jag inte hålla mig från att lattja med publiken, applådera och göra tummen upp och gensvaret när man som idag springer så här långt fram och det är så glest mellan löpare - Ståpäls skulle Gunde ha sagt!! Det kostade några sekunder och lite trötthet men var så värt det!! Loppet slutade i tårar på Stockholms Stadion, glädetårar that is och jag kunde inte sluta le på Östermalms IP eller på tunnelbanan och leendet sitter där än och kommer sitta kvar länge länge!

Nu efteråt efter ett glas rött och snart en kall öl med nära och kära är jag rätt fräsch, precis som efter Vintermaran, det betyder inte att det fanns mera att ge idag utan att jag först nu är tillräckligt bra tränad för att springa marathon jämnt och bra jämfört med mina första marathonlopp 2008-2009.

Till att som hejade och hälsade idag, på distans via telefoner och datorer, på plats under loppet, före och efter! Stort stort tack!

Foto: Carl Wistedt som jag strax efter att bilden är tagen fick en trevlig pratstund med!

36 kommentarer:

 1. Fantastiskt bra jobbat! :)

  SvaraRadera
 2. Fenomenalt, Staffan, absolut fenomenalt!

  SvaraRadera
 3. Bra jobbat Staffan, fantastiskt starkt!
  Klart du ska gå runt och le och vara nöjd med dig själv resten av kvällen och en lång tid framöver efter ett så fint pers!

  Vill passa på att tacka för dina peppande ord när jag hade det tufft, vilket stort hjärta du har som ägnar en medtävlande omtanke mitt under lopp! Det betydde mycket för mig!

  Lycka till framöver, hoppas vi ses snart igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Jossan, det gör jag verkligen, ler och det kommer jag göra länge! Tack för dina vänliga ord, det ger även mig energi att heja på dem jag känner (igen).

   Lycka till med träningen framöver och hoppas vi ses!

   Radera
 4. Gutt jobbat bro. Följde dig med spänning via telefon och långsamt internet från långö. Sjukt imponerande, plats 142, 4 min per km. Du är kingarnas king kong king!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack tack brorsan! En riktig fullträff!!

   Radera
 5. Strålande bra sprunget! Längtar efter rapporten! Och är så glad att jag träffade dig både före och efter de här magiska 42 kilometrarna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Louise, rapporten kommer lite senare i veckan, lika glad är jag att träffa dig, alltid lika trevligt!

   Radera
 6. Fantastiskt bra sprunget Staffan och stort Grattis!! SM-banan är tuffare än Vintermaran och dessutom 10 grader varmare. Med det i åtanke är det en grymt bra tid!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Magnus, ja, jag känner att sub 2:50 finns där om jag vill, på en lättare bana!

   Radera
 7. Jag får också ståpäls av din prestation Staffan. Elitnivå!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, tack Sofie, hade hoppats att du skulle kunna springa, synd att det inte blev så, men mitt i flytt, jobb och barn kanske det inte var meningen i år!

   Radera
 8. En strålande prestation. Enormt starkt. Du följde planen till punkt och pricka. Första 5k aningen lugnare än resten av loppet, precis som du skrev. Visst, du är snabb som attan, men din största styrka måste ändå vara din förmåga att kunna disponera loppen så fantastiskt bra. Näst intill alla lopp springer du som ett urverk. Ytterst få manliga (ursäkta generaliseringen) löpare disponerar marathonlopp på detta exemplariska vis. Du är verkligen en källa till inspiration.
  Stort grattis,
  Magnus
  P.s. Följde dig med spänning via nätet, framförallt sista 2k D.s

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort tack Magnus, jo så är det, jag sprang otroligt jämnt hela vägen fram till 30km, sedan tappar jag lite över Västerbron och upp till Stadion men Stockholmsbanan är tuff och att bara tappa 39 sekunder på andra halvan är jag fantastiskt nöjd med!!

   Radera
 9. Jättegrattis igen, Staffan! Hoppas du vaknade leendes också. Njut av detta så länge det bara går nu, skulle säga att det borde räcka i MINST sex månader. Vi ses!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Tove, ja, jag vaknade leende och ler fortfarande, jag tror också peppen kommer räcka riktigt länge!!!

   Radera
 10. Härligt! Grattis Staffan till en supertid.

  SvaraRadera
 11. Oerhört imponerande! Stort grattis till din prestation! Jag stod och hejade längs Söder mälarstrand och såg dig susa förbi. Du såg verkligen stark ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lisa!! Ett jobbigt parti men jag var fokuserad

   Radera
 12. Imponerande, Hade du som mål att ligga precis på 4:00 tempo eller precis strax över som det blev nu? Otroligt att du kan springa så jämnt, framförallt i dom farterna, måste varit extremt jobbigt sista milen med det tempot.
  Kan inte vara många som springer så fort med den relativt lilla volymen du har i träningsmängd.
  Mycket imponerande, har du några nya mål?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade som mål att öppna precis som jag gjorde första 5 km och sedan arbeta mig ikapp tidsschemat, nu klarade jag aldrig det utan låg hela tiden lite efter men sprang fantastiskt jämnt. Flåsmässigt gick det bra hela vägen men benen var duktigt slitna sista dryga halvmilen!!! Ett annat mål i är att komma ner på 36 minuter på 10 km.

   Radera
 13. Riktigt riktigt bra!!! Du är så grym!!! Grattis Staffan!!

  SvaraRadera
 14. Stort stort grattis! Imponerande indeed! Och tack tack för härlig läsning!

  SvaraRadera
 15. Du är grym Staffan! Du såg stark & pigg ut hela tiden! Och du ser.Jag hade rätt! :-) PB så det tjongade om det! GRATTIS!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för pepp Ingmarie och erbjudande om langning, det kändes bra hela vägen!!

   Radera
  2. :-) Nästa gång kanske det är ombytta roller. :-)

   Radera
  3. Det skulle vara roligt!

   Radera
 16. Stort grattis, Staffan! En fantastisk tid! Ur mitt perspektiv närmast ofattbar. Lycka till i fortsättningen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Oliver!! Nåja, ofattbar kanske jag värjer mig mot men jag inser ju att jag gör väldigt mycket rätt i min träning som kan springa så här på så få mil och heller inte skada mig! Ha det så bra framöver!

   Radera
 17. Sjukt bra, stort grattis! Men hålla på med tummen upp och applåder när du är så nära den där förbannade listan...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Haha, ja det kan man ju tycka men frågan är vad som är viktigast. Ha kul eller ta sig in på en lista ;)

   Radera