måndag 26 maj 2014

Tid att tänka

Jag har tagit det riktigt lugnt sedan Milspåret och det med avsikt. Inte för att jag varit sliten, inte alls utan för att jag vill bli helt fri från förkylningskänningen och mera konkret hostan och trångheten i bröstet. Kvar ännu är lite rethosta framförallt kvällstid även om det långsamt blivit bättre. Helgen tillbringades till stor del i Västerås på RUM-festival där sonens ungdomsorkester spelade flera gånger. Det börjar låta riktigt tight och bra trots att många inte spelat så länge och det här härligt att se sammanhållningen och hur roligt de har!


Söndag förmiddag begav jag mig ut i Enköping för ett lättare distanspass. En dryg timma på blandat underlag i ca 5 min/km som ändå inte kändes superlätt. Jag avslutade passet med 6 st backsprinter, ca 60-70 m på kanske 75% av max (dvs ganska kontrollerat). Tankarna vandrade tillbaka till vårens träning och känslan som kom över mig var att jag hade en för tidig formtopp för ca en månad sedan och att känslan just nu inte är riktigt lika bra längre. Kanske är det en efterhandskonstruktion för när jag tittar tillbaka i träningsdagboken så hittar jag absolut lätta pass men också pass där det gick lite tyngre, ungefär som nu alltså. Tankarna handlade om att jag ibland fokuserar för mycket på min löpning, jag är trots allt bara en motionär, om än en ganska målmedveten sådan med en publik träningsdagbok och en ganska välläst blogg! Samtidigt tycker jag löpningen och det som hör till är så roligt! Kanske jag bara just nu känner efter och nojar mig för mycket och att den lättare känslan och de piggare benen kommer åter efter mer vila mot slutet av veckan?! Det är i alla falll min förhoppning!

Så här års, mellan hägg och syren, eller i masspykosens tid, som jag också kallat den, vaknar också den lilla trädgårdsmästaren i mig. Jag inser att jag faktiskt gillar detta med trädgård och skulle absolut kunna tänka mig en större sådan än den lilla plätt på ett par hundra kvadratmeter som vi har och där det inte går att åstadkomma speciellt mycket! Små trädgårdsprojekt planeras, projekt som sedan sällan eller aldrig tyvärr realiseras. Bjuder på några bilder från gårdagskvällen!


Det var en utläggning, idag har jag vilat från träning, imorgon väntar någon form av kortare kvalitétspass/intervaller som det sista riktiga träningspasset. Sedan handlar det mest om att våga vila och äta och dricka, ledig torsdag-fredag och ska försöka att inte "alternativträna" så mycket på hemmaplan med just trädgårdsfix och annat. Ett kortare pass på torsdag eller fredag blir det också, några kilometer bara och en kilometer i tävlingsfart, lite av en tradition bara för att stämma av att känslan förhoppningsvis är den rätta! Sedan återstår inte så mycket mer än att bita på naglarna och studera väderprognosen som just nu ser ganska bra ut!

13 kommentarer:

 1. Löjtnantshjärtan, det måste vara första gången på en löparblogg! En skönt spännande känsla veckan innan tävling.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inget fel på dina botanikkkunskaper Urban :-)

   Radera
  2. Jag gillar att vara lite okonventionell och blanda in lite annat än löpning då och då :-)

   Radera
 2. Jaså du har en liten trädgårdsmästare i dig! Vi har inte heller någon stor trädgård men du får hemskt gärna komma hit och ta hand om vår, ifall din egen inte räcker till. Tillsammans skrapar vi kanske ihop en villaträdgård? Själv är jag TOTALT OINTRESSERAD av trädgårdar, i alla fall av att sköta om dem. Beundrar dem gärna när de blommar och är fina dock.
  Jag tror du har formtoppen i dig, bara du blir av med skrotförkylningen. Själv nyste jag nyss och känner lite förkylning i ögonen. Hoppas det bara är psyknoja!! Ses snart! Och förresten, grattis till Milspåret även här på din blogg! Det var en riktigt bra tid med tanke på väder och bana. Men nästa år, då persar vi!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag gillar faktiskt detta med trädgård har jag insett! Haha, jag kan komma och jobba i er trädgård så kan vi passa på och springa ihop :-) Kostnaden blir en iskaffe eller två :-) Skrotförkylningen börjar kännas som om den lossnat lite nu faktiskt, egentligen borde jag vila en dag till men vill inte rubba mitt träningsschema så jag tänker mig ändå ett pass ikväll, hoppas inte det förvärrar något. Tack till Milspåret, det var helt OK i värmen men jag väntar ännu på fullträffen på milen, på rätt förhållanden och rätt form, då hoppas jag det ska gå fort!! Ses på lördag!!

   Radera
 3. Ämne för ett inlägg:
  Var går gränsen mellan att vara (en vanlig) motionär och det som ibland kallas elitmotionär. Som jag ser det tillhör du den senare kategorin! Kul att följa din blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anonym, Just elitmotionär är ett ord jag har lite svårt för, precis som barfotasko och citytrail :-) Vart ska man liksom dra gränsen? I den mån det nu finns elitmotionärer tycker jag nog de ska springa lite snabbare än jag. Jag kallar mig hellre målmedveten eller ambitiös motionär.

   Radera
 4. Bara så att du inte kommer för sent eller så - du vet väl att pendeltågen är inställda mellan Årstaberg och Centralen hel helgen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack om för omtanken, jag har full koll på detta även om det är märkligt tyst från just Stockholm marathon som just uppmanar folk att ta tåget in till stan...jag kommer nu istället att åka bil och ställa den i Söderort någonstans och ta tunnelbanan för att slippa osäkerheten med tågen.

   Radera
 5. Visst kan det vara som så att formtoppen kom "för tidigt" och att förkylningen påverkar men jag tror att din kropp laddar.... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror faktiskt det också, börjar känna igen känslan :-)

   Radera
 6. Vi hade både löjtnanshjärtan och fänrikshjärtan i min barndomsträdgård. :-)

  Stort lycka till nu! Säger som Ingmarie, din kropp gör sig redo!
  Kram M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt, fina växter Malin, tack för pepp, kram!

   Radera