fredag 31 juli 2015

Semesterfartlek

Bland det bästa jag vet är att upptäcka nya platser i löparskor och nya platser gör att löpningen inte blir som hemma där du känner till och väljer löprunda efter vilket pass du ska springa. Ska du springa intervaller väljer du säkert inte en kuperad väg full med grindar du måste passera t ex. 

Hemma blir löpningen också lätt ganska strukturerad i och med att du känner till avstånden. I alla fall är det så för mig. 

Sommar och ledighet bjuder också in till spontanitet tycker jag och därför gillar jag fartlek när jag som denna vecka är på semester. På nya platser ställs du inför vägval, korsningar där du ska välja håll, grindar, stigar som plötsligt tar slut. Platser där du helt enkelt måste sänka tempot. Förhoppningsvis finns också enklare partier av inbjudande stig, raksträckor, flacka långa stigningar eller utförslöpor, raka sträckor längs vattnet där du kan trycka på så länge du vill eller kan. Köra fartlek helt enkelt vilket jag gjort en hel del den här veckan! 

Sedan finns ju inget som hindrar att du springer mer strukturerat om du känner för det. Igår kväll sprang jag 5x800m med 1minuts vila progressivt från 3:40-fart ner till 3:10-fart med bra känsla och avslutade med härlig nerjogg längs havet! 

Och för dig som stör dig på solglasögon, well, jag bjuder på det! 


7 kommentarer:

 1. Svar
  1. Verkligen! Stora Frögården/Haga Park, södra Öland. Jättefint på Öland!

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 3. Du verkar ha haft en underbar semester! Hoppas att sugen är tillbaka och nu kör vi för fasiken staffan :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Imorgon är det jobb igen efter en skön semester Hoffen! Vi får se hur mycket "kör" det blir framöver, känner mig mest som en slö motionär för tillfället :)

   Radera