måndag 31 augusti 2015

Sådärja!

Cyklingen jag ägnat mig i sommar har nu fått stå tillbaka eftersom jag velat få upp volymen löpning igen och det känns roligt att det går som planerat. Jag har nu tre raka veckor med bra kontinuitet och en volym på mellan 50-65 km per vecka. Tre långpass och också några bra fartpass (8x1000m tröskel och 3x5x400m) i benen och självförtroendet har åkt upp några hack efter all trög distanslöpning i sommar. Att jag fått in detta samtidigt som vi haft mycket hemma med badrumsrenovering och skolstart för barnen är jag mer än nöjd med!

I min comeback "roadmap" planerade jag ett par långpass i augusti, varav åtminstone ett på 30 km, en löpmängd på 200k och några fartpass och jag kan nu bocka av samtliga dessa efter gårdagens långpass med David som landade på just 30 km i 5:14-fart och som kändes mycket komfortabelt hela vägen!

Känslan i benet är bra, ibland lite stramt men med regelbunden stretch har det känts klart bättre än tidigare i sommar! Kommande vecka är också extra full av aktiviteter som det alltid är när skolterminen och alla aktiviteter drar igång men jag planerar för ännu en bra träningsvecka. Ett kuperat distanspass, ett tröskelpass, ett lite längre pass i marafart och ett fartpass är tanken och så får jag inte glömma att köra min rehab också, det är lätt hänt att glömma den när löpningen känns bättre har jag märkt!

2 kommentarer:

  1. Härlig läsning Staffan! 5.15 fart i 30 km är ruskigt bra i mina ögon. :-) Du kommer vara starkare än någonsin när du bestämmer dig för nummerlapp igen. :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Ingmarie, ja det känns väldigt bra nu och jag har flera bra fartpass i benen. Kommer springa Stockholm halvmarathon på lördag som avstämning faktiskt för stt se vad jag står. Svårt att veta vad jag ska sikta på men jag tror det kan gå hyggligt!

      Radera