söndag 20 september 2015

Smart Hälsa Löparmanifestation

I helgen firade vårt lokala gym Smart Hälsa där min fru tränar, fem år. Patrik och Åsa driver en riktigt fin verksamhet med helhetstänkande, gym, en bra blandning av pass och klasser, löpgrupp och en butik där man kan handla tillskott och produkter. Firandet av femårsjubileumet har pågått hela veckan med specialdesignade pass och tävlingar och igår gick en  Löparmanifestation av stapeln. Den utgick från en förutbestämd rutt som totalt var 15 km och vi som sprang sprang hela rundan sprang i ett jämnt, lågt tempo och  längs vägen fanns olika stationer där löpare kunde haka på längs vägen på en sträcka lagom för dem. 

Vi var ett ganska stort gäng som gav oss iväg från gymmet på eftermiddagen och ännu fler blev vi längs vägen i det för dagen perfekta löparvädret! Jag fick äran att hjälpa Patrik längst fram med farthållningen och trots att det förutbestämda 6:30-farten, som var vald för att alla skulle ha möjlighet att hänga med, är en fart jag aldrig annars tränar i så gick det förvånansvärt bra och vi kom i en lugn takt som det gick väldigt bra att hålla trots att jag inte hade någon klocka.

Det var härligt att springa längst fram och höra sorlet från alla deltagare i gruppen och att möta alla grupper av löpare som anslöt längs vägen och till slut var vi ett 70-tal löpare som efter 15 km väldigt nöjda gick i mål utanför Smart Hälsa i Nykvarns Centrum. Det var många som gjorde fina prestationer, som utmanade sig själva och sprang för dem långt för första gången. Ett riktig trevligt arrangemang med en härlig gemenskap där vi ville visa hur trevligt det är att springa i grupp!

I


Äldsta sonen hängde med de sista 6 km, här i sitt svarta innebandymatchställ
Målgång

Svärföräldrarna,  undertecknad, äldsta sonen och min fru. Svärfar var med sina 70 år den äldsta deltagaren
som sprang 15 km och även om han var lite orolig för det låga tempot gick det alldeles utmärkt!

2 kommentarer:

  1. Vilken kul grej! Och nu är du ett steg närmre att bli löpcoach. ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja verkligen! Hahaha, ja jag är nog på väg dit men små steg :-)

      Radera