fredag 23 oktober 2009

2x5x500m


Lunchrundan användes idag för ett intervallpass vilket inte är min bästa gren. Jag var egentligen inte så sugen på att ge mig ut och springa idag men väl ute var det ganska skönt ändå. Planen var inte på något sätt att köra max och efter intervall 2 och 3 kändes det ganska tungt eftersom det går uppför på sträckan. Därefter går det mer utför eller på plan mark och då var känslan lättare och med mer kontroll. Jag gillar 500m-intervaller, vilan är aldrig långt borta och det känns mycket lättare att hålla "rätt" fart jämfört med tusingar.

Efter 5st blev det serievila som väl blev något för lång p g a att jag var tvungen att släppa förbi en man på hundpromenad med gläfsande vovvar i långa koppel på den smala stigen. Lite långsammare på nr 9 men avslutade sedan med den snabbaste femhundringen - gott så!

Jag körde något tuffare än planerat idag men förkylningen är nu i princip borta och min ömma ankelknöl är också bättre så känslan under och efter passet var lätt och kontrollerad. Nu väntar snart helg. Ha en skön sådan löparbloggare!

5 kommentarer:

 1. 500 är kul. Var länge sedan jag körde intervaller nu, börjar bli dags snart tror jag!

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Det var effektiv användning av lunchen! Hur gör du för att motivera dig att köra så många? (fiskar tips)

  Ha en bra helg du också!

  SvaraRadera
 3. Snorkkis, mina tips:

  1. kort distans på varje intervall tycker jag underlättar många repetitioner, upplever 500m mkt lättare än 1000m där. Kör sällan fler än 6st tusingar.

  2. Spring intervaller under en runda, aldrig fram-och-tillbaka en sträcka. min lunchrunda är just ca 7-10 km lång beroende på hur jag varierar den och intervallkör man en runda vill man ju komma "hem" igen...

  3. Bestäm dig innan passet; "idag ska jag köra x repetitioner och håll dig sedan till det. Förläng vilan eller sänk farten om det är tungt.

  Jag är verkligen inte bra på intervallpass men detta tycker jag hjälper mig!

  SvaraRadera
 4. Bra lunchpass, skönt att ha genomfört ett intervallpass när man kommer hem. Sen är det ju bara fredagsmyset som fattas. Bra tips på intervaller som jag ska testa när jag frisknat till.

  SvaraRadera
 5. Ja, träning på fredag lunch tycker jag är riktigt skönt av den anledningen, ger en skön inledning på helgen! Krya på dig Anna!

  SvaraRadera