måndag 5 oktober 2009

Perspektiv

Ibland känns det mesta ganska oviktigt, även löpningen.

Mallorca-resan blev inte alls som tänkt. Efter 3 dagar med i alla fall en hel del sol och bad fick Henrik som är 8 år, akut andnöd och han var riktigt riktigt dålig! Det blev ilfärd i ambulans till sjukhuset och sedan efter akutbehandling vidare transport till Universitetssjukhuset i Palma där jag och Henrik fick stanna i 2 dygn och försöka göra oss förstådda hos personal som inte pratade engelska.

Allt gick bra vilket naturligtvis är det viktiga men inte var det roligt att sitta och titta in i väggen på en spansk sjukhus och sova i en plaststol i 40 timmar. Allvarligt kruppanfall var konklusionen eftersom allt annat kunnat uteslutas.

Löpningen då, jodå, det hann bli två pass på Mallorca innan allt detta hände. En snabbt pass @4:25 min/km i snitt över 7,5 km längs med och på sandstranden och ett segt morgonpass över 10km som inte förtjänar någon längre beskrivning för det känns så här i efterhand just oviktigt.

6 kommentarer:

 1. Oj! Det kan inte ha varit en rolig upplevelse. Skönt att det gick bra.

  Välkommen hem till en tillvaro med bättre löppass än ditt 10-kilometers på Mallis. 4.25 i sand låter ju inte tokigt. Fast du kanske gjorde 5.30 i sanden och 3.25 på asfalt?

  SvaraRadera
 2. Förstår att sånt får en att tänka till. Kilometertiden känns ganska oviktig helt plötsligt ;)
  Skönt att allt gick bra och välkommen hem!!

  SvaraRadera
 3. Skönt att det gick bra. Jag hade själv krupp som barn och vet hur läskigt det är.

  SvaraRadera
 4. Hittar inte ord som beskriver hur otäckt det måste ha varit för din son, för er alla.

  Man känner sig bra liten och utlämnad när något sånt här händer. Att därtill befinna sig i ett annat land och inte kunna varken göra sig förstådd eller förstå fullt ut måste ha varit oerhört tufft.

  Hoppas allt är väl med Henrik och att ni trots allt det jobbiga fick en del fina minnen med er hem också.

  SvaraRadera
 5. Tack alla för värmande ord!! Jo det var en pärs för Henrik och för oss alla. Det är faktiskt skönt att vara hemma igen. Det lustiga är att nu är Henrik den som är friskast, resten av familjen är dunderförkyld :-)

  SvaraRadera
 6. Lite rättvist ska det väl vara :-)
  Hoppas ni kryar på er snabbt.

  SvaraRadera