onsdag 7 oktober 2009

McMillan

På kul så matade jag in mitt halvmarathon-resultat från Stockholm i McMillan Running Calculator och det är ju nästan kusligt hur mycket detta liknar mina personbästa - kul!

OK, jag är något snabbare på 1 km och 5 km än vad tabeller visar men å andra sidan inte riktigt lika snabb/uthållig på marathon där jag sprungit på 3:23 mot 3:14 i tabellen vilket talar om för mig att jag tappade för mycket på andra varvet där. Jag passerade halvvägs på 1:35:35 på Stockholm marathon 2009 och matar jag in det så säger kalkylatorn 3:21:35 vilket ju stämmer bättre.

Detta säger mig att halvtidsarmbandet från Marathon.se och som man också kan få på mässan innan loppet som visade 1:37 halvägs för sluttid 3:15 och som således går ut på helt jämn fart där man inte tappar någonting på sista 21,1 km inte är realistiskt.

Testa, stämmer det lika bra för dig?

6 kommentarer:

 1. Då en sten kom i min väg på maran blev jag en DNF i år. Men som tröst kan jag ju unna mig att leka med tanken att min tid från milspåret( 45:17) och från K-holmen Runt (1:41:48) skulle lett mig till en måltid inte allt för långt från 3:30 på Maran :-).

  Tycker du jag gjorde ett fantastisk marathon. Grymt starkt att du i hettan inte "tappade" mer än 7 min mot din, enligt tabellen, förväntade sluttid.

  SvaraRadera
 2. På mig stämmer McMillan väldigt bra tycker jag. Ligger lite efter på övriga distanser, både kortare och längre, om jag matar in min bästa halvmaratid men då tycker jag också att jag inte fått till något annat lopp riktigt lika bra som den halvmaran.

  SvaraRadera
 3. Det var ju intressant detta! Stämmer bra på mig. Slår jag in min bästa tid på 10k (41:49) blir det 1:33:03 på ½maran. Där är mitt PB 1:33:08. Stämmer ruggigt bra.
  På en mara ska det bli 3:16:15. Hoppas det stämmer lika bra för då kommer jag bli jätteglad!! :)
  Tack för tipset om denna sidan Staffan!

  SvaraRadera
 4. Ja visst stämmer det bra!
  Catti; en sten?? Jag var tvungen att läsa på din blogg...verkar ju vara extrem extrem otur att råka trampa på en sådan stor sten och att det får sådana konsekvenser!

  SvaraRadera
 5. Ja, lite surt var det att en sten skulle få stopp på mig. Men men, man lär sig. På nästa mara ska jag ha sopkvasten med mig :-).

  SvaraRadera
 6. Hej!

  Mine 10km tider, halvmaratider, maraton tider och 3km stemmer mycket bra!

  Jeg skal være god for 3:15 på maraen, men kom på 3:19.. Men jeg kjørte inte max, så sier alikevel at det stemmer bra! Hadde jeg kjørt max hadde jeg nok klart rundt 3:15...

  Jeg skal springe milen om 9 dager. Da skal jeg ifølge McMillan klara 41.xx... Blir spennende å se om han får rett!

  SvaraRadera