torsdag 15 september 2011

Race-dags Stockholm halvmarathon

Ska strax ut på sista passet innan en av årets löparhöjdpunkter för mig, och den enda distans där jag formulerat ett mål för året, Stockholm halvmarathon på lördag.

Det blir en 5km lätt jogg ikväll med några stegringar och en näst sista kilometer i race pace 4 min/km följt av nerjogg. Stretch fuskar jag numera med och så också ikväll för att behålla lite tonus i löpmusklerna, det låter väl lagom proffsigt och genomtänkt? :-)

Tiderna till vänster är mina riktmärken inför lördag! Mellantiderna ser ju helt osannolika ut men 4 min/km känns numera ganska kontrollerat, frågan är bara hur länge?

Under 1:25 är min vision, 1:25:XX är målet jag satte upp vid årets början och vilket jag också kommer att vara nöjd med! Jag känner mig osäker på om jag har ett tillräckligt antal längre pass i benen och hur den segdragna förkylningen i början av september påverkat formen. Samtidigt har kvalitétspassen på sistone givit positiva besked och jag har blivit stabilare i högre fart i år än när jag satte mitt nuvarande pers på halvmaran, 1:26:50 på E18-loppet för drygt ett år sedan. Jag skulle därför bli grymt besviken på mig själv om inte lördagen i alla fall slutar med en ny PB-notering på halvmaran!

Håll tummarna och är ni plats i Kungsträdgården eller utmed banan med eller utan nummerlapp, håll utkik efter löpare med startnummer 482 i startgrupp A. Grönt linne och väldigt gröna skor på fötterna är något att hålla utkik efter!

Hoppas vara så här nöjd vid målgång även på lördag...
Nu bloggtystnad! Nu ska jag ägna tiden fram till tävlingen åt allehanda små tics, bita på naglarna, dricka alldeles för mycket vatten och springa på toa hela tiden, provknyta löparskorna ett omotiverat stort antal gånger samt vara allmänt småirriterad på allt och alla i min omgivning. Det kommer att bli kul det här!

Nu kör vi!!

17 kommentarer:

 1. STAFFAN!
  Lycka till och ge järnet, kommer att gå kanonbra
  Du har rutin på sånt här..

  SvaraRadera
 2. Lycka till!
  Klart att du fixar 1:25. Det viktigt är att du tror på det.

  MVH

  SvaraRadera
 3. Stort lycka till! Tror absolut du kan fixa sub 85 på lördag Staffan. Hoppas vi ses något där om jag nu springer. Själv har jag nog inget tydligt mål om jag kommer till start.

  SvaraRadera
 4. Håller på dig Staffan. Med den kontrollen du har i 4-fart kommer det gå galant. Sista kilometrarna klarar du eftersom du är Snabb-Stark-Lätt!!!

  SvaraRadera
 5. Lycka till på lördag, du grejar det!

  SvaraRadera
 6. Lycka till Staffan! Du kommer klara ditt mål utan problem!

  SvaraRadera
 7. Lycka till på lördag! Tror du klarar köra i 4-fart-njut..
  Tycker din beskrivning av sista tiden före race var rätt så kul, hehe- känner igen mig:-))

  SvaraRadera
 8. Du är KINGEN Staffan och jag tror på dig! Jag tippar på 1:24:12! Stort lycka till nu!!!

  SvaraRadera
 9. Lycka till! Kommer heja på dig om jag ser dig. Kommer stå vid sidan av i år och bl.a heja fram min fru. /Odda

  SvaraRadera
 10. Tack för pepp allihopa!! Idag vaknade jag lätt förkyld efter passet igår kväll så just nu skriver jag ner mina chanser till en topp-prestation imorgon men jag har varit med om att det inte känts 100% dagen före ett lopp förut och det har då gått bra ändå, fortsätt håll tummarna!!

  SvaraRadera
 11. Visst klarar du sub1:25, du är grym Staffan och jag önskar dig ett stort lycka till på lördag!

  SvaraRadera
 12. Lycka till morgon. Jag håller tummarna för dig.

  SvaraRadera
 13. Hård spark i baken! Inte för att jag tror du behöver det, eller några hållna tummar heller, du klarar 1:25 galant alldeles på egen hand! Go, go, go!

  SvaraRadera
 14. Tackar John och Olov!

  Visst behöver jag en spark i baken Bureborn! Tack tack!

  SvaraRadera
 15. GRYMT Staffan!!
  / Daniel

  SvaraRadera
 16. Kunde inte hålla mig så jag var inne och kollade resultaten: HATTEN AV för dig Staffan! GRYMT!

  SvaraRadera
 17. Tackar Daniel och Eva, den långa rapporten ligger ute nu!

  SvaraRadera