fredag 9 september 2011

Dubbla pass med lätt distans och riktigt bra långa intervaller 3x3 km

Det blev aldrig några tröskelintervaller i onsdags då hustrun ville ha hjälp med att bolla ett jobb-beslut och klockan blev till slut för mycket (äh, jag skriver som det var, jag var för lat för att springa sent på kvällen helt enkelt!). Därför blev det två pass igår istället.

Morgonen började med att en av lokaltidningarna var här och intervjuade mig om min löpträning och mitt bloggande, två företeelser i tiden minst sagt! Reportaget publiceras om ett par veckor. Efter intervju och fotosession körde jag lite löpskolning på cykelvägen med lilltjejen i vagnen och eftersom jag ändå var ombytt så blev det en kort jogg. Dottern var vaken och inte så intresserad av att sitta i joggingvagnen men vi kompromissade oss fram till att 5km ändå var OK :)

Nu har jag snart sprungit de pass jag vill ticka av innan halvmaran (långpass, snabbdistans på knappt en mil i lite snabbare tempo än halvmaratempo och ett pass med kortare intervaller)  men jag visste inte inför kvällens pass hur det var med formen. Eftersom jag inte kört så mycket kvalitetspass på sistone vill jag springa åtminstone två snabba pass till innan loppet nästa helg och passet igår kväll var det första. Passet med långa intervaller 3x3km gav mig beskedet att formen inte påverkats så mycket av en dryg veckas lätt förkylning!

Känslan var riktigt bra när jag arbetade mig igenom de tre trekilometrarna på 11:44, 11:37, 11:14 (3:55, 3:53, 3:45 min/km i snitt) med 2 min ståvila mellan varje. Den första gick lekande lätt och eftersom nr två gick lite snabbare än den första så bestämde jag mig för att springa progressivt och lämna tröskelnivån och höja farten på den sista intervallen och det gick också bra även om jag var riktigt trött i slutet!

I helgen blir det nu inte så mycket löpning, föräldrar på besök och eventuellt Gröna Lund på lördag men jag planerar för en snabbdistans söndag kväll och då blir det ändå fyra pass det här veckan. Nästa vecka kommer sedan mest handla om att köra ett par lättare pass med lätta kvalitétsinslag och sedan våga vila så att jag sedan står på startlinjen nästa lördag med både löpsug och lätta ben!

6 kommentarer:

 1. Här händer det grejor må jag säga! Kul med intervjun, antar att du lägger ut en blänkare när det går att läsa i tryck

  Formen är kalas noterar jag, 3:51-fart över 3K-intervaller trots förkylning. Tja, man kan väl säga att det ser bra ut inför halvmaran! :-)

  Hoppas ni får en trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Fortsatt god form, tycker jag i alla fall :) - kanske inte samma utveckling som tidigare, men det är inte fyskam att ligga kvar på en finfin nivå.

  Akta dig för att bli lokalkändis, det kanske står ett gäng löpargroupies och väntar på dig i skogarna i en snar framtid. Ta med tårgasspray! ;)

  SvaraRadera
 3. Tack, Thomas, jodå jag lägger ut en blänkare, ja, första trekilometaren vilken var närmast halvmaratempo men ändå lite snabbare kändes riktigt lätt!! Sedan fick jag jobba lite mera speciellt på sista men visst gav det självförtroende, jag funderar på att "sno" ditt pass på söndag 5k @ 4:30+5k @ 4:00 min/km.

  Ha en trevlig helg ni också!

  Badgear, jodå, jag hoppas att halvmaran nästa helg ska visa att utvecklingen fortsätter, jag har blivit mkt stabilare i fart sub4 min/km i år, det är stor skillnad.

  Jag tror nog inte det blir så farligt med känddisskapet och skippar nog sprayen :-)

  SvaraRadera
 4. Visst är de härliga!? 3kilometarna. :-)
  Om jag inte är stendöd efter BG resan kommer jag och hejar på ½maran! :-)

  SvaraRadera
 5. Du fixade ju fyra minuter med flera sekunder!

  SvaraRadera
 6. Ingmarie, jodå, det var ett riktigt bra pass! hoppas få se dig utmed banan nästa helg!

  Johan, visst gjorde jag! det gav självförtroende inför halvmaran att 3:55- tempo kändes så lätt!

  SvaraRadera