söndag 11 september 2011

10km snabbdistans med dålig sikt

Helgen har varit intensiv med föräldrabesök och firande av barn som fyllt år. En intensiv men rolig heldag igår på Gröna Lund kan väl möjligen klassas som mental träning, vi var inte direkt ensamma där i sensommarvärmen...

Nu har jag precis torkat efter 10km blöt snabbdistans, plankade ett av Hempas pass på 5km @ 4:30 + 5km @ 4:00 men jag körde istället 4km @ 4:18 som "uppvärmning" och sedan direkt fartökning till 6km @ 3:56 min/km. Totalt 10km 4:05 min/km med glasögon immiga av regn och fukt. Tanken bakom passet var väl att höja farten på ben som redan är lite trötta.

Det gick OK och kroppen vaknade till ungefär samtidigt som jag höjde farten efter fyra kilometer men känslan var ändå ganska slitsam i regnet ikväll, och jag fick jobba lite hårdare jämfört med 3km-intervallerna i torsdags men efter varje backe återhämtade jag mig och jag hade ändå en bit kvar till någon maxansträngning. Detta var det sista lite längre kvalitétspasset innan halvmaran, nu ska jag korta ner passen i veckan och bara köra lätta, korta fartinslag.

Det blir mer höstlikt nu för varje pass men fortfarande är det shorts/korta tights som gäller, dock kombinerat med jacka eller långärmad tröja. En reflexväst ikväll hade inte varit fel men jag håller kvar känslan av gårdagens sommarsol ett tag till och låtsas som det regnar...

3 kommentarer:

 1. Lycka till med laddningen nu i veckan! Det kommer gå kanon på lördag!!!!

  SvaraRadera
 2. Ditt PB på halvmaran ligger i farozonen helt klart.

  Riktigt bra tider du gjorde på 3 x 3 km. Ett mentalt jobbigt pass skulle jag tro

  SvaraRadera
 3. Jag hoppas verkligen du har rätt Daniel, jag får verkligen lägga band på mig nu och inte ge mig ut och springa en massa så hoppas jag att benen är pigga på lördag!

  Mikael, det är ju inte säkert att det räcker hela vägen till sub 1:25 men jag skulle bli grymt besviken på om jag slår nytt PB!! Jag tyckte faktiskt inte att de 3x3km var så mentalt jobbiga förutom på sista då jag var duktigt trött!

  SvaraRadera