måndag 26 september 2011

Backintervaller, pepp och en känga till TV-Sporten!

Vi är några Nykvarnsbor på Jogg.se och en medlem har bildat gruppen New Mill (Nykvarn) Runners och tagit lite initiativ till gemensamma pass, igår var vi dock bara två som gav oss ut på ett lugnt distanspass med fyra backintervaller i en 150m lång backe inlagda. Uppenbarligen är jag i mycket god form för den 150m långa och relativt branta backen sprangs fyra gånger i en hastighet av 3:10, 3:09, 3:07 och 3:01 min/km och då kändes det ändå som att det var en bra bit kvar till någon maxforcering! Totalt blev det 12,8 mycket lugna kilometer i 5:20-fart med mycket snack om löpning och löpträning under tiden och till sist en avslutning med ca 300m riktigt snabb löpning.

Jag så peppad i löpningen just nu efter halvmaran, sprang mina snabbaste tusingar någonsin i fredags och i helgen surfade jag förbi Hässelbyloppets hemsida och knep en av de 75 sista startplatserna! Det blir alltså säsongsavslutning med ännu ett millopp, mitt fjärde totalt och givetvis har jag inga planer på att bryta min svit med millopp på under 40 minuter! Det kan förresten bli en kul och långvarig utmaning i mitt löparliv om jag får fortsätta vara skadefri och motiverad, att se hur många millopp sub40 i rad jag kan springa. Målsättningen på Hässelby är något vag just nu, såklart vill jag förbättra mitt landsvägspers på 38:46 från samma lopp 2010 och komma närmare de 37:43 jag gjort på bana. En preliminär plan kan vara att springa i jämnt 3:48-tempo för sub38 minuter i åtta kilometer och sedan försöka avsluta starkt på de två sista kilometerna.

På tal om att springa fort på en helt annan nivå, här är en kille som ser ut som om han är ute och joggar en nätt liten runda på drygt 42 kilometer, om man nu kan tala om jogg när det går i hastighet av 2:56 min/km. Förmodligen hade jag orkat hänga med honom i ungefär 500 meter. Inte verkar han speciellt trött efter målgång heller...overkligt fascinerande, hatten av!!Till sist kan jag inte låta bli att dela ut en rejäl känga till SVT och TV-sporten! Löpning är riktigt stort nu och deltagande i alla lopp slår rekord, OK, låt vara att den svenska eliten inte håller speciellt hög internationell klass just nu. Jag förväntade mig ändå ett kort inslag på sporten i lördags från världens största terränglopp, men icke, istället ett långt inslag om SM  i amerikansk fotboll (!?) vilket ju verkligen måste vara en sport enbart för de närmast sörjande i det här landet! Bedrövligt!! Dessutom slogs det som sagt världsrekord på marathon i helgen, visserligen missade jag halva sportspegeln men när jag slog på så ältades fortfarande fotbollsallsvenskan...sorgligt TV-sporten!!

3 kommentarer:

 1. Kan bara hålla med dig om TV-sporten. Sorgligt!

  SvaraRadera
 2. Amerikansk fotboll är kanske fantastiskt stort i Sverige. När Text-TV skrev om finalen och vilket lag som nu besegrade vilket med vilka siffror det nu var skrev de aldrig vilken sport det var. Det var tur att matchens lirare var quarterback så att det kanske framgick ändå.

  SVT är knappast kända för sina fina prioriterings skull.

  Imponerande intervaller by the way.

  SvaraRadera
 3. Det är ju inte första gången Odda, det var ett antal sura personer på jogg.se som hade suttit uppe och kollat på Isabellah's VM-mara bara för att få se damernas kvala i diskus på en tom arena när det började hända saker i maran vid 30km...

  Näe, det är väl så Rosenblom, Tack men det var bara fyra backreps, hade gärna kört flera men ville inte köra för tufft eftersom jag hade sällskap på rundan!

  SvaraRadera