onsdag 8 februari 2012

Genomgymmad, bandpass och motivationsdipp

Planerade som sagt för ett bandpass igår men kom iväg lite sent (=när alla andra också är på lunch) och lokalens enda band var upptagen av en kille som körde snabbdistans. Satte mig på en cykel och värmde upp och ganska snart blev det min tur.

Jag ville gärna springa åtminstone 12km men det var riktigt trångt på lilla jobbgymmet, hela tider droppade det in fler människor klädda för löpning som kastade en undrande blick på mig på bandet det första de gjorde. Jag sprang i alla fall först 6km enligt 2km uppvärmning @ 12km/h, 1km 13km/h (4:37 min/km) , 1km 14/km/h (4:17 min/km), 1 km 15km/h (4:00 min/km), 1km nerjogg.

Därefter började jag faktiskt känna mig obekväm med att stå där och mata medans de andra försökte sysselsätta sig så jag klev av en stund och roade mig i ca 30 minuter med en hel del lite blandade hantelövningar, på balansplatta och på ett ben. Två set med chins, armhävningar med fötterna på boll och på matta, att "rulla fötterna" på bollen närmare överkroppen med händerna i armhävningsposition (om ni fattar), situps, sidoplanka, vanlig planka, lite ryggresningar, lite djupa knäböj, lite skivstång och några "dra i snöre"-maskiner. Också lite benpress, tähävningar och lite roddmaskin på slutet.

De övriga löparna sprang inte länge på bandet så jag kunde snart återigen kliva upp och avsluta med 4km enligt: 1km @ 12 km/h, 1km 13km/h, 1km 14 km/h, 500m 15km/h, 500m 16km/h (3:45 min/km), följt av nedvarvning (gång)

Det kändes ovant och lite trist att springa på band men känslan var OK även på de lite snabbare partierna och det var ett bra och lagom starta-upp pass efter förkylningen/influensan förra veckan.

Att det sedan virvlar runt en massa tankar som rör arbetslivet och som just nu gör att tankarna på och motivationen för målmedveten löpträning inte har så hög prioritet, det väljer jag att bara acceptera. Motivationen kommer att återvända med vårvärmen och när jag landat i den här förändringen och tagit en del beslut.

5 kommentarer:

 1. Verkar som ett ganska bra kombipass trots allt! Läste ditt inlägg tidigare om det trista besked som du och dina kollegor fick i förra veckan. Extra trist när man ställer det i relation till områdets behov av läkemedel, forskning m.m. och hur mycket pengar som AZ tjänar trots allt. Lätt att dippa då

  SvaraRadera
 2. Hur lång lunch kan du ta egentligen? Blir det inte en väldigt lång arbetsdag då?

  SvaraRadera
 3. Jodå, det var ett bra pass Magnus! Absolut, AZ tjänar ofantligt mycket pengar men på forskning utförd på 1990-talet och många av storsäljarna kommer snart förlora patenten och vi har inte lyckats fylla på med nya projekt och produkter, det är därför det är så tufft nu!

  Morgan, egentligen har vi väl en timmas lunch ungefär men vi har ganska stor frihet här att planera arbetet själva. Nu har jag också precis börjat jobba och så här i början också lite mera tid, därför fick det bli ett ganska långt pass igår!

  SvaraRadera
 4. Bandlöpning är nästan alltid svårmotiverat men det där var ju ett superbra pass! Ska bli spännande att läsa om dina nya planer och beslut. :-)

  SvaraRadera
 5. Visst är det Ingmarie, mentalt utmanande att springa på stället så där! Ja, jag behöver fatta en del beslut kring jobbet snart, får se hur det går!

  SvaraRadera