torsdag 16 februari 2012

Tidseffektiva progressiva tusingar på band


Igår ett tidseffektivt och bra lunchpass, 6x1000m progressivt enligt bilden ovan, 60-80 sekunders långsam gåvila räckte för att återhämta mig tillräckligt även om pulsen låg kvar på ca 85-90% i slutet av vilan innan de sista två tusingarna. Min teknik blir sämre på bandet, jag blir lite för bakåtlutad och kommer lite efter i steget men när jag rättade till det genom att luta mig mera framåt kunde jag jobba igenom även de två sista med ganska bra känsla. Lite förvånande eftersom det var ganska länge sedan jag sprang någon längre sträcka i de här hastigheterna.

Adizero Adios, funkar bra på bandet!

6 kommentarer:

 1. Härligt att du får till sån bra fart trots säsongen. Speciellt de två sista är starkt gjort!

  Jag har senaste veckan planerat för ett långpass (30km) men hela tiden annat som kommit emellan (t ex 18 minusgrader, dottern fick utslagen tand = tandakuten osv....). Ligger lite efter i planeringen men det ska nog lätta snart...

  SvaraRadera
 2. Tack Tobias, det kändes förvånansvärt stabilt, oroade mig lite innan för 3:30-fart men det hade jag inte behövt göra!

  Jag känner väl igen igen det där med att hinna få in långpassen men till helgen ska jag komma ut på ett kortare pass och så förhoppningsvis ett 30km långpass nästa helg! Lycka till oss båda!

  SvaraRadera
  Svar
  1. För egen del har det senaste veckorna blivit alldeles för många lika pass (10-15km). Förvisso ibland mer som fartlek och ibland mer hårdkörning hela vägen och sånt är ju bra men saknar backpass / bana och långpassen. Det är ju blandningen av pass som gör det extra skoj att springa.

   Radera
  2. Backpass är vanskligt nu med ett undanglidande underlag, du håller igång bra och vi har tid på oss att hinna variera träningen, om några veckor är det förhoppningsvis barmark, då går det SÅ mycket lättare. Utmaningen att hinna få in långpassen kvarstår dock tyvärr...

   Radera
 3. Snabb som en gasell. Gissar att gaseller också, liksom jag för den delen, tycker det är svårare att springa fort på band.

  SvaraRadera
 4. Tack Annelie, det gäller att titta rakt fram och inte vara så nyfiken på vad andra i lokalen har för för sig bredvid och bakom en själv. Tittar man där är det lätt hänt att man åker av...ser bandet som ett komplement, föredrar alltid att springa ute, men springa så här fort ute nu låter sig helt enkelt inte göras!

  SvaraRadera