fredag 24 februari 2012

Paketöppning

Jag ska stilla Evas nyfikenhet, paketet från Wiggle innehöll ett par nya distansskor och ett par Asics löparshorts som jag slängde med för att få 20% rabatt. Shorts och dojjor för 960kr istället för 1300kr för bara skorna i Sverige. Populära neutrala modellen Saucony Kinvara 2, en lätt sko (235g i strl EU44/UK9) och med bara 4mm heel-toe drop .

Skoparken (bild från Jogg.se)
Skoparken börjar innehålla en hel del skor men både DS Trainern och Brooks ST4 ser pensionen närma sig snabbt även om jag inte vill inse det för Brooks-skorna som fortfarande är så otroligt sköna att springa i. Adidas Sequence var ett reafynd som jag inte använder till löpning längre, den är alldeles för hög i hälen, för tung och pronationskilen är för kraftig för mig så den tjänstgör som allmän fixar-/slit-och släng-sko numera. Min tanke är främst att använda Kinvaran som distanssko men den kan också bli min Stockholm Marathon-sko om jag inte vågar använda mina favoriter Asics Tarther över 42,2km. Ska såklart utvärdera båda alternativen under långpass i vår!

Till sist blir det nog vilodag idag, VABar med dottern och känner mig rätt sliten i benen efter både fartleken på dåligt underlag i onsdags och tusingarna på band igår. Ha en skön fredag och njut av vårkänningarna som bjuds med fågelsång, smältvatten och asfalt som börjar titta fram i solen! Sju grader varmt här just nu!

13 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Hej Staffan. Schyssta dojor.
  Är lite på g att själv investera i nya dojor (de gamla börjar ta slut). Är totalt okunnig när det gäller dojor. Hade tänkt mig ett par distans o ett par när jag kör intervaller o korta tempolopp. Har nu Asics DS trainer som distansdojor o dom är sådär (enl mitt tycke, köper gärna ngt annat).
  Säg vad jag skall ha för ngt. Orkar inte hålla på o testa i 2 timmar i butiken.. ;-)
  Tror du detta är ok: Saucony Kinvara 2 och kanske Adidas adizero Boston (eller ngn annan i adizero-serien).
  Vad innebär 4mm heel-toe drop?
  Ha en trevlig helg.
  /J

  SvaraRadera
 3. Johan 4mm heel-toe drop innebär att hälen på skon bara är 4mm högre än tån vilket ska underlätta ett mera "naturligt och mittfota löpsteg". Ofta har löparskor 10-12mm skillnad, dvs att hälen är tjockare och då "ivägen" för en mittfotsisättning.

  Skor och fötter är ju individuellt men Boston och Kinvara är nog att tänka som lättare distansskor (Asics DS Trainer väger ca 300g, Saucony Kinvara 235g i mina storlekar). Adizero Adios skulle kunna vara ett tävlingsalternativ för dig eller Asics Tarther eller Asics Hyperspeed, lätta neutrala sko med löpkänsla!

  SvaraRadera
 4. ÄNTLIGEN! Som jag väntat ;-)

  Snygga och bra skor! Mina Kinvara (förra modellen), halvt utslitna sitter numera på storasyrrans fötter i USA. Hon springer inte så mycket och fick ta över dem när hon var här i julas. Vad är skillnaden med nya 2:an vs 1:an?
  Trivdes initialt jättebra i dem men sen efter ett tag fick jag ett skav ovanpå foten VARJE gång jag använde dem varför de alltså numera sitter på ett par andra fötter. Känslan var mjuk men ändå bra dämpning. Fast jag tycker att du ska satsa på Asics Tarther till maran - kommer funka fin-fint och så passande till ASICS Stockholm Marathon ;-)
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 5. Vad hände med dina Adios - de har väl inte tjänat ut redan? Eller?

  Jag köpte ett par Adios2 igår och längtar efter att testa dem men det får nog bli lite mer vår först. Det blir helt klart mara-skorna! Mina Kinvara (1:an) håller nog fortfarande som träningsskor på intervall och tempopassen.

  Som nya mängdskor köpte jag New Balance 1190. Lite surt att de är vita för det kommer de nog inte vara så länge som mängdskor :-( Hoppas kunna testa de på söndag om vi får ihop schemat hemma :-)

  SvaraRadera
 6. Kinvara 2 är ju grymma och blir helt klart min maratonsko. Snygg färg också!

  Kommer att växla mellan dem och nya ProGuide 5 som har 8mm drop för att vänja mig vid plattare skor.

  Riktigt nördigt att logga mil på alla sina skor, men jag antar att det kan vara bra också. :-P

  SvaraRadera
 7. Eva, det ska bli spännade att prova dem, lätta men ändå väldämpade. Enligt www.runblogger.com är det nästan bara kosmetiska förändringar mellan ettan och tvåan, lite ny mesh t ex. Jag funderar dock lite på sulan, små trianglar av yttersula, annars ligger ju EVAN som mellansulematerial ytterst, risk för snabbt slitage kanske? Jo, det blir nog Tarther på maran ändå!

  Tobias, de finns där överst i listan, har gått 28 mil och är i skick som nya fortfarande, dock aningen trånga men bättre nu än när de var helt nya, kortare pass (allt under 15km) är de bra för! Adios2 verkar vara en jättefin och allround sko!


  Staffan F, visst är det en snygg sko! Visst är det lite nördigt men en bra funktion för en löparnörd som jag :-)

  SvaraRadera
 8. Snygga! Och de var lättare än jag trott. Jag är lite tveksam till att testa nya modeller dock, för det är inte helt otänkbart att jag blir tvungen att köpa några par då :)

  SvaraRadera
 9. Ha ha Sofie, en väldigt bra anledning att avstå :)

  SvaraRadera
 10. Kinvara är supermysiga skor! Men precis som du misstänker nöts sulorna rätt snabbt. Gör inget i min skogarderob där de agerar snabbskor.
  Hur avgör du när skorna ska pensioneras? Lyder du blint de reggade milen, eller går du på nötning eller känsla?

  SvaraRadera
 11. I min garderob Bureborn ska de dock agera distansskor och jag skulle faktiskt bli besviken om de inte i alla fall håller 100 mil eller år. När det gäller skor och pension så går jag nästan uteslutande på känslan när jag springer i skorna kombinerat med nötning, de reggade milen är sekundära. Mina benhinnor brukar signalera svagt när det är dags och ofta har skorna börjat gå sönder invändigt, t ex ofta i hälen på Asics modeller.

  SvaraRadera
 12. Snygga! Jag älskar mina fastwitch!

  SvaraRadera
 13. Visst är de snygga Suzan! Fastwitch, speciellt den gula trean var ju en populär modell!

  SvaraRadera