onsdag 1 februari 2012

Summering av en bra januari men februari börjar inte lika bra

Dags att summera januari  - en riktigt riktigt bra träningsmånad! Det hade varit roligt att skriva den här bloggposten om det inte vore för det faktum att halsen blev irriterad efter måndagens lite snabbare distans, drygt 11km @ 4:24 min/km varav 5km något snabbare än 42kp, jag fick rethosta och ont mellan skulderbladen och febertermometern visade igår 38,7 grader. Jag som hade tänkt springa ytterligare en runda igår för att så att säga jämna till siffrorna lite men självklart blev det inget med det!! Idag är läget detsamma tyvärr, feber och rejält risig men åter till förra månaden.

222km är ändå en riktigt fin siffra och 11km mer än den tidigare rekordnoteringen från i höstas. Mätt i tid har jag loggat drygt 19 timmar träning, också det rekord tror jag.

Klicka för förstoring...
En hel del långsam distanslöpning men inte enbart! Några progressiva pass, tre långpass varav två 30km eller längre, ett pass med backintervaller och två snabbdistanser i tänkt marathonfart gör att jag också ger mig själv godkänt för variationen! Snabbare än tänkt marathonfart upplever jag det svårt att springa ute just nu, kyla som irriterar halsen, många lager kläder och bitvis vanskligt fäste trots dubb under sulan och jag beundrar er som tydligen har förmågan att springa riktigt fort utomhus även mitt i vintern! Jag känner så väl igen känslan från förra vinterns snölufsande och det blev ju till slut en ganska bra säsong när väl vintern gav upp! Dessutom har jag fortsatt med små styrkeövningar i princip varje dag och också reggat fyra korta hemmastyrkepass i träningsdagboken då jag körde på lite intensivare.

Igår var också sista dagen på min långa, härliga föräldraledighet och det har varit en fantastisk tid, nu gäller det först att bli frisk och sedan att ge mig själv lite tid att komma in i den vanliga vardagen igen, vilket ju brukar gå ganska fort ändå, packa väskan för lunchträning någon gång i veckan, kanske minska lite på antalet pass i veckan men försöka behålla intensiteten så ska det nog fortsatt bli bra detta!

Härliga, älskade lilla Nora, tack för det här halvåret hemma! Foto: Jan Kjerrud Okt 2011
 

7 kommentarer:

 1. Jag inbillar mig att det här långsamma "snölufsandet" ändå kommer ha en positiv inverkan på den framtida säsongen. Även om det inte går fort så blir man väl lite segare och uthålligare? Eller är det önsketänkande?

  SvaraRadera
 2. Det är absolut så Löplust! Man får gå på ansträngningsgrad istället för fart så här på vintern och även om farten är långsammare så byggs både kondition, styrka och dessutom mental styrka med vinterlöpning. Det kommer att kännas så lätt när väl barmarken är här!

  SvaraRadera
 3. 222 km är grymt bra jobbat! :-)

  Jag börjar jobba om 2,5 vecka, efter drygt 1 års föräldraledighet. Känns lite jobbigt faktiskt. :-)

  SvaraRadera
 4. Förstår precis hur det känns efter att "bara" ha varit hemma i halvår Västgötskan! För mig känns det också lite extra tungt när min arbetsplats idag annonserar att 1200 försvinner, även om det var klart att mitt skulle försvinna ändå.

  SvaraRadera
 5. Trist med din förkylning Staffan men förhoppningsvis kan vilan ändå ge dig något bra i längden. Det är väl som med barnsjukdomarna - de är aldrig efterlängtade men barnen behöver ju ändå få dem förr eller senare (grannens barn har nu vattkoppor...). Förstår att dagen är tung för alla på AZ!

  SvaraRadera
 6. Ser bra ut, kör på bara!

  För egen del har jag börjat rulla igång lite mera seriöst igen efter nyår. Blev ju ett sabbats år 2011. Ska ta igen allt har jag tänkt, långt långt kvar men nu är jakten igång.

  Kör hårt!!

  SvaraRadera
 7. Dubbelt tack Tobias! Frågan är om det inte är influensa, feber (om än väldigt lite) för fjärde dagen i rad och ont i kroppen. Ja, roligare dagar i arbetslivet har man upplevt, tungt är förnamnet!!

  Anders, tackar, ska försöka, just nu är inte motivationen på topp även om januari var bra. Febrig och risig och riktigt tungt på jobbet men jag kommer tillbaka, precis som du!

  SvaraRadera