söndag 7 december 2014

Fartlek med skritt, trav och galopp avslutar veckan!

Dags att summera ännu en träningsvecka. En vecka där jag sprungit fem pass vilket är riktigt bra! Nästan bara korta pass, transportlöpning och nästan enbart lugn distans och förutom en snabbdistans på band på 7 km, där jag ökade farten progressivt från 4 min/km ner till 3:30-fart på sista kilometer och det kändes kontrollerat. Idag var tanken att avsluta veckan med en dryg timmas fartlek och fartlek blev det men i övrigt fanns inga likheter med vad jag planerat.

Dottern på 15 år frågade om jag inte ville med och springa med henne med pannlampa i skogen när hon skulle rida ut i skogen med hästen vi hyr och då var valet lätt! Det blev fartlek bredvid hästen i fyrtio minuter, på mjuka, sugande, sandiga stigar i mörkret i pannlampornas sken. Skritt och trav och inga problem att hänga med men när dottern drev upp hästen i lätt galopp förvann de snabbt i mörkret framför mig trots att jag pressade upp benen i halvmarafart på stigen. Jag sprang före ibland, vände tillbaka, blandade lätt jogg och prat med dottern med korta fartökningar. Det roliga med kombinationen mörker och stig är att det känns som om det går mycket fortare än det egentligen gör!

Två nöjda "löpare", kraftfodret får han dock ha ifred...


Veckan som kommer, har jag inte planerat vad gäller träningen och det behövs inte heller, mitt mål sedan ett tag tillbaka, har varit att komma upp i en total träningsmängd i mil i år på 260 mil eftersom det skulle innebära att jag snittat fem mil i veckan under hela året, mitt förra mängdrekord var på 228 mil och knappt 200 timmar från förra året och jag är nu redan klart förbi det både i tid och distans.

Jag stressar alltså knappast just nu för att "klara av" eller "hinna med" träningen och det är bra eftersom det är ganska mycket annat som ska hinnas med i december. Så har det verkligen varit i veckan som varit och så kommer det vara i veckan som kommer även om det till stor del är roliga aktiviteter. Veckan ska innehålla ett intervallpass i 5km-fart har jag tänkt och kanske något eller några transportlöpningspass.

Fick också denna lilla graverade silverpeng i veckan. VDM-silver M40 Maraton från årets Vintermarathon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar