fredag 15 oktober 2010

Trött men på ett annorlunda sätt efter snabb banlöpning

Det blåste rejält på Södertälje IP's nyrenoverade löparbanor igår!


Jag har inspirerat en kollega att börja springa och ibland kör vi lunchpass ihop. Han har ett mål i år att orka springa en mil på 55 minuter så visst blir det lugna pass för mig men det gör absolut inget. Det är kul med sällskap och bra för mig att också köra lugnt ibland. Vill jag kuta snabbare så kör jag 2-3km tröskel själv i slutet av våra gemensamma pass. Kollegan har dock friidrottat i unga år (100m under 12 sekunder enligt uppgift) och vi har länge pratat om att springa på bana ihop någon lunch och igår blev det av.

Redan på 2,6km uppjogg till Södertälje IP i 5:10-fart kände jag att jag hade onsdagens 10km i benen. Efter lite mera jogg på banorna så klockade vi varandra på varsin fyrahundring. Kollegan sprang på 1:17 och sedan var det min tur och jag sprang 400m på 1:07,5 trots att det blåste motvind av kulingstyrka på bortre långsidan. Efter ca 3 minuters vila ville jag se om jag kunde göra om det men orkade inte riktigt och tiden blev nu 1:08,5 istället och jag var riktigt trött i benen!

Tittade i träningsdagboken från förra året då jag sprang 10x400m på samma banor på tider mellan 1:23-1:30 men idag i den klart högre farten och med ett bra pass från onsdagen i benen orkade jag bara två repetitioner.

Jag hade lust att också klocka mig på tvåhundra idag också men eftersom jag var så stel i benen vid det här laget så nöjde jag mig med att provspringa 100m istället. Tiden på 100m blev 14,4 och jag kom upp högt på fotbladet men det kändes otroligt kantigt att springa och den tiden lär gå att putsa framöver! När jag hunnit kanske 60-65m ropade kollegan "Usain Bolt går i mål DÄR"! :) Efter ytterligare något varvs jogg så lunkade vi tillbaka till jobbet i 5:30-fart. Ett kul och annorlunda pass!

Att springa i dessa överfarter för mig (2:20 min/km på 100m och 2:48 på 400m) låter sig ju inte göras i någon större mängd men det är en rolig omväxling och jag var trött på ett sätt som jag inte brukar vara efter ett löppass under resten av eftermiddagen! Njutningslöpning kan se olika ut!

9 kommentarer:

 1. Låter som ett roligt pass och något man får prova framöver.

  SvaraRadera
 2. Maxa på 400 borde vara brutalt jobbigt. Men skoj!
  Blir till att testa snart, måste ju undersöka hur snabbt 1.07 egentligen är! :-)

  SvaraRadera
 3. Oj, det var en väldig förbättring på dina fyrahundringar på ett år. Maran på sub 3 nästa år? Fantastiskt att du gör dessa tider med "bara" 3-4 mil/veckan.
  Keep on running!

  SvaraRadera
 4. Apropå banor - är kommunala banor normalt öppna för allmänheten eller finns det något bra sätt att kolla upp fria tider?

  Det är nästan så att man får mjölksyra av att sitta vid frukostbordet och se dina tider, bra jobbat!

  SvaraRadera
 5. Kul att testa på lite annat emellanåt. Kanske inte var så hyggligt av kollegan att avslöja Bolts tid mitt i allt :).

  SvaraRadera
 6. Odda, jo nog var det både kul, ostrukturerat och annorlunda!

  Hempa, ja prova 1:07 på Källbrink snart, kollegan trodde jag var god för 1:00 med utvilade ben och med vindstilla men själv tvivlar jag...1:05 däremot

  Björn, roligt att få en sådan kommentar av en löpare av din kaliber men passet i torsdags kan jag inte jämföra med förra årets då jag hade färre repetitioner och en helt annan intensitet nu. Kommer nog inte springa någon mara 2011 men kanske sub3 2012...

  Roger, ja, jag tror de i princip alltid är öppna för allmänheten såvida det är inte är något arrangemang. Det gäller även Stockholms Stadion. Kolla upp vilken du har närmast till, det är kul att springa på bana ibland!

  Precis min åsikt John men man blir ju imponerad över hur sprinteliten springer!

  SvaraRadera
 7. Provar för sakens skull 1:06 ;-)

  SvaraRadera
 8. Hej Staffan!
  Vet inte om det bara är jag som har det här problemet men din blogg beter sig lite konstigt. Den började med det när du bytte mall.

  Trycker jag på ditt senaste inlägg (i min blogg) så öppnas ditt inlägg i ett nytt fönster som sig bör men när jag skall stänga ner fönstret så öppnas din blogg som nya "flikar" i min webbläsare (både två och tre flikar). Vet inte varför det är så.

  Sen när jag skall kommentera inlägg här så hoppar markören runt som bara den i ca 30 sek (det går inte att skriva någonting då) för att sedan bli bättre.

  Känner du till det? Är det bara jag som har det här problemet?

  Har någon annan något att tillägga?

  MVH

  SvaraRadera
 9. Lennart, tack för informationen! Vid ett par tillfällen har jag märkt själv att datorn öppnat flera webbläsarfönster med bloggen men det var ett tag sedan nu. Att markören hoppas runt har jag heller aldrig märkt.

  Om någon annan läsare upplever samma så kommentera gärna. I så fall får jag överväga att byta mall men i dagsläget avvaktar jag.

  Mvh
  Staffan

  SvaraRadera