fredag 1 oktober 2010

Dagens kortintervaller - en bild säger mer än tusen ord


Dags att börja ladda för miltävling och köra lite intervaller! Började idag med 8x200m inkl upp-och nerjogg, totalt 9km. Eftersom jag kände av lite raspighet i halsen när jag vaknade så var tanken inte att köra max utan att köra vad jag brukar kalla "flytintervaller", snabbt och kontrollerat men inte max.

Efterhand höjdes dock farten och det kändes bra. Vilan var ju hela 2 minuters joggvila vilket egentligen inte är enligt någon intervall-skolbok men jag ville ha full återhämtning mellan varje och inte slita för mycket idag. Den sjunde gick på 30,84 och så snabbt har jag faktiskt aldrig tidigare sprungit 200m - kul!!

Vila imorgon då vi kör två olika födelsedagskalas (lite försenat p g a bebisen) på samma dag för de äldsta barnen och så kanske tröskelintervaller 3x2km, 4x1500m eller varför inte 2x3km söndag eller måndag! Nu slutar jag (innan jag är uppe i tusen ord). Trevlig helg!

9 kommentarer:

 1. Trevlig helg på dig själv Staffan!!

  Den bilden sa mer än 1000 ord. Det gick bara fortare och fortare det där. Bra!!

  Skall bli kul att se vad du gör de långa intervallerna på. De kommer ge ett formbesked.

  Lycka till!!

  SvaraRadera
 2. Trevlig helg till dig med Staffan!

  Peace Love och Löparhelg!

  SvaraRadera
 3. Kul och fint pass. Inser att jag läser detta inlägg samtidigt som tåget stannar i Nykvarn (är på väg till Eskilstuna). :-)

  SvaraRadera
 4. På väg mot toppformen ser jag :-)

  Angående de längre så är det en smaksak, effekten av de längre intervallerna är snarlik så välj det som känns bäst. Antingen väljer du nytt format för omväxling eller så kör du beprövat recept för mätbarheten.

  Hörs i veckan, ha det gott i helgen!

  SvaraRadera
 5. Lennart tackar, ja det kändes bra. Det enda orosmomentet nu inför Hässelby är den här lilla förkylningskänningen men det är ju en vecka kvar...

  Tack detsamma Jesper

  Ellinor, nästa gång får du kliva av här för ett gemensamt pass :) Någon minut efter att tåget lämnat Nykvarns station passerade du inte så många hundra meter från där jag bor. Centrum däremot är något av det fulaste som skådats men så ska det byggas om snart också...

  Hempa, Hoppas det. Det lutar åt 4x1500m imorgon kväll eller på måndag. Mest sugen då jag aldrig kört det, 3x2km kan nog slita lite onödigt mycket så här nära inpå.

  Ja, vi hörs i veckan, trevlig helg!

  SvaraRadera
 6. Mycket bra fart på 200 hundringarna du lär flyga fram på Hässelby nu!

  SvaraRadera
 7. Grymma intervaller Staffan! Brutal fart måste jag säga. På onsdag skall jag nog testa ditt upplägg med tvåhundringar. Verkar vara ett roligt pass. BRA JOBBAT!

  SvaraRadera
 8. Ah, noterar ett nytt PB på 200 m :-)
  Bra fart får man säga. Som sagt, din ryggtavla ser jag förmodligen bara under uppvärmningen.

  Nyfiken på dagens 1500-ingar!

  SvaraRadera
 9. Hempa, se senaste blogginlägget, tack för inspirationen att köra 4x1500m, ett riktigt roligt men utmanande pass! Jag kommer förmodligen inte alltid att köra dem i det höga tempot som jag hade igår...

  SvaraRadera