torsdag 31 mars 2011

Dagens mellanmjölkspass

Det blev en liten rejälare runda när jag var föräldraledig idag. Jag hade fått låna en riktig joggingvagn av min kompis D och det var naturligtvis något helt annat än att springa med vår vanliga barnvagn. En helt annan rull och stabilitet.

Passet inte så mycket att skriva om, soligt men lite blåsigt, ett skönt "mellansmjölkspass", så jag summerar det så här istället:

Distans: 17,1 km
Tid: 1:22:43
Snittfart/maxfart: 4:50/3:17 (måste varit i en nerförsbacke...) min/km
Snittpuls/maxpuls: 168/184 bpm
Skor: Asics DS Trainers

Jag avslutade med 6 st 75m teknikintervaller inspirerad av nya webb-TV-programmet Spring med Anders Szalkai och Petra Månström men jag var då ganska trött så det blev varken bra intervaller eller speciellt bra teknik.

Håll utkik här imorgon kväll efter mitt nästa inlägg om Stockholm Marathon, nu med fokus på själva banan!

11 kommentarer:

 1. Själv hade jag aldrig en riktig joggingvagn. Fick mitt tredje barn sent i livet (41 år) och var då så inne i löpningen att jag stod inte ut med att vänta på att få börja springa så när dottern var 8 veckor körde jag igång. Med vanlig liggvagn och själv akutsnittad. Men det gick och jag trivdes som fisken i vattnet. Att springa med vagn var ett pannbyggarpass!

  Taina

  SvaraRadera
 2. Barnvagnsjogg på 17 km i 4:50-fart... jo man tackar, jag tror herr Dahlgren har hittat formen.. :-)
  Teknikintervaller?! Måste väl ta och kolla på det där Spring trots allt.

  SvaraRadera
 3. Ok, bara så att jag också förstår.....

  I fortsättningen betyder alltså "mellanmjölkspass" 17 km i 4:50-fart med barnvagn och som det dessutom inte finns något att skriva om....

  Fast det är ju klart. Är man pappa till 4 barn så.... :-)

  SvaraRadera
 4. Attans vad du är snabb - till och med med barnvagn!

  SvaraRadera
 5. Taina, jag har aldrig sprungit med barnvagn förrän nu med fjärde barnet, visst var det skillnad med en riktig joggingvagn och jag tror det är en vanesak att lära sig springa med vagn.

  Thomas, kanske det :) Teknikintervaller låter mera avancerat än det är, kort löpningar i lite högre fart med fokus på hållning, fotisättning och armföring t ex.

  Lennart, "mellanmjölkspass" kallar jag de pass som varken är speciellt hårda eller väldigt lätta :)

  Anneli, jag var ju tvungen att hålla jämna steg med vagnen idag och den var ganska snabb :)

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Tänkte jag skulle lämna en kommentar, har följt din blogg i några veckor nu och tycker det är mkt intressant och trevlig läsning som du bjuder på :) Själv så har jag 3 barn under 3½ år så jag känner igen mig i en hel del av det som du skriver. Mina löparskor fick ligga på hyllan under 1år efter det att våra tvillingar kom till världen så jag har precis kommit igång med löpningen igen och mitt mål är GöteborgsVarvet om ungefär 50 dagar... Har sprungit det 2 gånger tidigare. Bristen på sömn har varit anledningen till mitt träningsuppehåll. Har försökt under året att komma igång med träningen vid flera tillfällen men kroppen har inte velat förrän nu.

  Är väldigt imponerad över din 17km runda med joggingvagn, härligt!

  Tack för inspirationen och inte minst så vill jag tacka för tipset om wiggle.com! Beställde i förra veckan ett par Adidas till mig och ett par Asics till sambon. I Sverige hade skorna kostat oss 2900:- och vi betalade 1700:- :) Härliga pengar att spara in. Hoppas på torra vägar i helgen då min första mil för i år ska klaras av, alltid något ;)

  Trevlig helg från therese

  SvaraRadera
 7. Hej Therese!
  Vad glad jag blir att du lämnat en kommentar, extra uppskattat från “nya” läsare!

  Tre barn så tätt är såklart tufft, vi har ju betydligt större spridning på våra fyra. Jag kan också relatera till det du skriver om sömnbrist, det senaste halvåret har varit ganska tufft ur den aspekten då lilltjejen som föddes 1 september har krävt en hel del av oss…ändå har löpningen blivit det enda stora intresse jag anser mig ha tid för, jag har verkligen fastnat eftersom jag mår så bra av det och det som är roligt är att jag kan hålla hyffsad nivå utan att träna mera än ca 3 gånger per vecka.

  Kul att jag kan inspirera och dessutom spara några hundralappar åt er :-) ja, det lär nog dröja innan jag köper ett par löparskor i en svensk butik igen, finns liksom ingen anledning att betala ”överpriser” när man vet vad man är ute efter!

  Nu märks det verkligen att våren är på gång, det blir torrare för varje dag! Lycka till med den där milen och Varvet så småningom!!

  Trevlig helg!
  Mvh
  Staffan

  SvaraRadera
 8. Håller utkik. Kan vara bra med tips var man kan spara krafter (om det nu går) respektive trycka på (om det nu går) =)
  Som sagt, mitt första maraton någonsin

  SvaraRadera
 9. Mikael, har haft den här texten liggande ett tag men kommer lägga ut den ikväll, kolla kl. 20.

  Jag tror och hoppas att du kommer ha nytta av informationen!

  SvaraRadera
 10. Är du säker på att du sprang med vagnen? Det är fusk att åka med, det vet du väl? ;-)
  Mara banan ja... Den har sina små klurigheter. :-)

  SvaraRadera
 11. Ha ha Ingmarie, du är rolig du! Jag var snarare tvungen att hålla jämna steg med vagnen!

  SvaraRadera