torsdag 24 mars 2011

Bra kvalité på passen nu och Din input please!

Det artar sig till en kvalitativt riktigt bra löparvecka!
 • I söndags 4x2000m intervaller.
 • I tisdags 9km distans med 5x170m backintervaller från 4:00 ner till 3:30-fart på lunchen (eventuella Södertälje-läsare; backen på Holmfastvägen vid gamla Telge Energi, rekommenderas!).
 • Idag 11km lunchdistans ihop med David varav 7km snabbdistans @ 4:16 min/km @ 91% av maxpuls med bra "lagom" känsla även om det var rejält tungt i motvind och backe i slutet.
 • På lördag hårdkokta karameller i form av långa tröskelintervaller i Sätrahallen med Thomas och Morgan, nice!!
Det närmar sig 75000 unika besökare på bloggen. Jag har drygt 700 besökare och nästan 2000 sidvisningar per vecka vilket känns helt otroligt och jag blir väldigt ödmjuk när ni läsare spontant hör av er för att berätta att läsning av min blogg är en given del av er morgonrutin!!

Efter mitt smått magiska löparår 2010 med pers på samtliga distanser vilket du kan läsa om här (långt inlägg!) så känns det som om både träningen tappat lite fokus och bloggen tappat lite sting.  Det kan såklart bero på vår evighetslånga vinter då träningen inte blir lika målinriktad och det inte finns lika mycket att blogga om. Jag tycker det råder lite stiltje i löparbloggosfären för tillfället, antalet kommentarer är lite färre och några har till och med slutat blogga under vintern. Det kan också vara det faktum att jag hoppar över Stockholm marathon i år, ett lopp jag alltid haft som morot under åren 2008-2010 vilket gav bloggen en röd tråd och ett givet fokus under 2010 på väg mot tävlingsdagen på maran.

Bara några meter kvar...på väg mot 38:46 på Hässelbyloppet oktober 2010
Våren är nu verkligen på gång och med den förhoppningsvis lite mera inspirerande träningspass att berätta om och också löpartävlingar som jag kan skriva überlånga race reports från men tills dess efterlyser jag Er hjälp!


Vad vill ni att jag ska skriva om? Eller finns det kanske något ni vill veta om mig som ni inte fått reda på genom att läsa bloggen? Alla förslag mottages tacksamt från nya och gamla läsare och speciellt från er som läser men kanske inte kommenterar så ofta! Ös på!

12 kommentarer:

 1. Kul att få vara först med input :) Personligen är jag lite nyfiken på varför du hoppar maran i år. Är det bara tillfäligt för att springa den igen nästa år eller tänker du satsa på kortare distanser framöver. Kanske är det för att det tar för lång tid med långpassen med tanke på nytillskottet i er familj?

  Själv tycker jag det vore roligt om du gör en nysatsning mot maran nästa år :)

  SvaraRadera
 2. Din blogg är bra, du varierar dina ämnesval och blandar stora och små frågor. Från träningsfilosofi till skoval. Berättar om sköna lunchpass och skriver fina racereports.

  Jag tycker att bloggar blir bäst när den som skriver gör det på känsla. Det blir roligt att läsa det som är roligt att skriva, tror jag!Bara att hänga i och fortsätta.

  SvaraRadera
 3. 7 km i 4:16-fart och en vecka med 4 kvalitetspass! Starkt! Det lär gå snabbt på Påsksmällen :-)
  Att din blogg är så välbesökt har sina logiska skäl, uppmärksamheten är verkligen välförtjänad!! Ditt sätt att beskriva allt ifrån t ex träningar, racereports, skoval, d-vitaminer, barnafödande eller husrenoveringar är alltid intressant, personligt skrivet med en portion glimten i ögat. Du har ju senaste året gått och blivit en livs levande löparblogglegend! :-)
  Så vad önskar jag mig som läsare ta del av i framtiden? Två snabba förslag: När utrymme ges får du gärna göra en ny satsning där du utmanar dig själv rejält. Sub3 på maran 2012 tex :-) -Hur du lägger upp träningen, dvs hur du med relativt få träningspass ändå når så bra resultat = "Staffans löparskola"!

  SvaraRadera
 4. Lite råd och tips inför stockholm marathon skulle vara intressant för många:)

  Jag sitter med samma tankar som dig. Man skulle vilja skicka ut en gallup om vad som är intressant att skriva om. När man inte får en enda kommentar känns det som om man skrivit något meningslöst, fast sen kan det drälla in kommenterar och då känns det bra igen.

  SvaraRadera
 5. Jag tycker det är skönt att du också visar mänskliga sidor, dvs att att vi alla tappar stinget eller fokus. Kanske det skulle vara intressant att "se" hur du tänker för att återfå fokus, återgå till den kvalitativa träningen osv. Jag blir i alla fall inspirerad av att läsa din blogg, motionslöpare som jag är och som INTE skriver träningsblogg.

  Heja heja!

  Taina i CT

  SvaraRadera
 6. Jag vill först säga att jag tycker det är väldigt roligt att du har kommit igång med träningen efter en lugnare period under mörkaste delen av vintern. Riktigt härliga pass du har fått till!!! Känns det inte lite lättare nu än tidigare :-).

  Angående förslag och input om ämnen att skriva om tycker jag Hempas ide skulle var intressant.

  SvaraRadera
 7. Liksom Johan förslår skulle jag gärna läsa tips inför StM för oss debutanter, exempelvis eventuella positiva och negativa "överraskningar" under loppet, lätta/snabba och tunga/långsamma banpartier, osv.

  SvaraRadera
 8. Thomas, du gissar helt rätt, det har framförallt med nytillskottet i familjen att göra. Mina marathonlångpass har jag framförallt sprungit tidiga helgmornar och det lockade inte i vinter efter nätter av taskig sömn. Olikt många andra mångdistansansare så har långpasset heller aldrig varit mitt favoritpass. Jag kommer springa maran igen, förmodligen redan 2012, hur hårt jag satsar beror på resultat i år. Det blir kanske ett inlägg om detta!

  Roger, tack tack!!

  Thomas, löparblogglegend :-) Tack för berömmet, det värmer! Det kan ju bli en satsning mot sub3 2012 beroende på hur väl jag lyckats konservera formen i år! Ang dina andra idé så kör ju Marathonmia en löparskola just nu men problemet för mig är ju att jag inte har något upplägg, och inte vet hur jag optimerar min träning. jag är ju till stor del en lustlöpare och är också övertygad om att det går att bli ännu bättre om jag var bättre på träningsplanering och optimering

  SvaraRadera
 9. Johan, visst man ha kommenterar på det man skriver, absolut! Även om skrivandet är roligt skulle man snart tröttna om ingen läste!

  Jag har i vinter redan skrivit ett par inlägg om mina marathonerfarenheter, och det blir nog ett par till, här hittar du det senaste med länk i slutet till det första;
  http://wwwfyraochtrettio-staffan.blogspot.com/2011/01/mentala-marathontips-for-rookies-och.html

  SvaraRadera
 10. Jag är så lam att jag inte vill du ska ändra på någonting! Skriv om din täning, ditt liv, ditt "pusslande", dina funderingar, om dina lätta såväl som tunga pass och fortsätt vara DU!:-)

  SvaraRadera
 11. Taina, nog är jag mänsklig alltid! Tack för ditt förslag!

  Lennart, jo, det går lite lättare nu faktiskt! ang ditt förslag, se mitt svar till Hempa!

  SvaraRadera
 12. Debutanten, se kommentar på din blogg och mitt svar till Johan ovan där du hittar en inlägg jag skrivit i vinter om Stockholm Marathon, det blir säkert ett par till innan loppet och varför inte ett om banan, tack för tipset!

  Ingmarie, nej ändrar på något stort gör jag inte, då vore det inte min blogg längre, min tanke var ifall mina läsare saknade något. Skönt att inte du verkar göra det! Lycka till på Premiärmilen!

  SvaraRadera