måndag 7 mars 2011

Passar på och bidar min tid

Likt ett skyttegravskrig pågår den segdragna kampen mellan kung Bore och fröken Tö. Efter att ha jobbat hårt med att låta solen strålar smälta snö och is på dagarna så kraftsamlar kung Bore och går till motattack så snart solen sjunkit under horisonten. Dagens smältvatten förvandlas raskt till isgator där varje försök till löpsteg ställer till stort besvär och utgör en inte så liten risk för oss löpare. Nästa morgon börjar kampen om igen men sakta sakta går fröken Tö som vanligt mot en definitiv seger.

Förra veckans idoga träning i början av veckan följdes av ett veckoslut helt utan träning. Fredagen tillbringades i slalombacken med de äldsta barnen vilket de kvalitativt tveksamma mobilbilderna skvallrar om. Lördagen hos goda vänner i Uppsala och söndagen gick i längdskidornas tecken.


Mellan Vasalopp och femmil från Holmenkollen åkte jag 2,5km med hustrun men väljer att inte kalla det träning. Det påminde inte mycket om tillställningen i Holmenkollen, tekniken var en annan, tempot definitivt ett annat och skidorna hade sällskap av barr, kottar och bark i spåren vilket ytterligare bromsade farten. Vill ni få en idé om underlaget kan ni titta in hos Bureborn som åkte skidor i samma stad som jag under söndagen. Mina skidor såg likadana ut under!

På söndagskvällen skulle veckans fjärde löppass genomföras och 50km löpning uppnås i veckan men söndag morgon vaknade jag med en rejäl Hellnerbacke i svalget för att fortsätta på skidtemat. Varje gång jag sväljer tar det liksom emot och blir lite bakhalt. Där fick jag för att jag förra veckan skröt om att jag klarat mig från den förkylning som däckat övriga familjen!! Så medans slaget om underlaget pågår och halsen är som den är så passar jag på och bidar min tid.

Med lite vila så är jag strax tillbaka i löparskorna!

10 kommentarer:

 1. Låter som en rätt härlig helg! (undantaget söndagskvällen). Tänk, ibland kan man faktiskt ha riktigt bra dagar utan löpning. Och logga kvalitetstid med familjen, som ger bonuspoäng när man glunkar om långpass nästa gång. :-)
  Men du - krya på dig! Och gurgla med saltvatten.

  SvaraRadera
 2. Hej Staffan!
  Fina bilder. Det ser ut som att ni hade det riktigt fint.

  När dit halsonda går bort kanske fröken Tö har motat bort kung Bore lite mer och då kankse det inte är så isigt längre.

  Krya på dig!

  MVH

  SvaraRadera
 3. Tö vinner. Efter vasaloppet är vintern slut, fast ibland fattar den det inte.

  SvaraRadera
 4. Den typen av skidåkning ni genomled är inte rolig! Säkert därför du fick ont i halsen. ;-)
  Krya på dig!

  SvaraRadera
 5. Bureborn, ska försöka samla mod till det där saltvattenexperimentet. Ja det var en bra helg även utan löpning, tänka sig...

  Lennart, tack. Hoppas du har rätt! Idag är det fortfarande glashalt ute (föräldraledig ett par dagar så jag hoppas kunna jogga en sväng imorgon!

  Johan, alltid! Men som du skriver så är vintern lite trögtänkt och envis

  Ingmarie, tack! Strax tillbaka i löparskorna hoppas jag!

  SvaraRadera
 6. Skönt att du fick en trevlig helg innan skiten lägrade din hals. Kul att du bjuder på lite fina bilder. Krya på dig nu så att du får vara med att njuta av den första värmande solen i löparspåret :)

  SvaraRadera
 7. det hade varit roligt om du var i dojjorna på lördag och kunde hålla oss sällskap i hallen. :-)

  SvaraRadera
 8. Inger, tack för pepp 15km fyra gånger i veckan är inte dåligt. Jag springer också hela vintern men just nu tycker jag det varit vinter för länge och längtar efter vår.

  John, tack! Märker att solen tar rejält på isen nu varje dag, härligt!

  Ingmarie, jag hoppas verkligen jag är i dojjorna till på lördag, om det är det smartaste att då kuta VO2-max intervaller är däremot en annan femma. Vi ska också "efter-fixa" rummet som vi nu renoverat klart hemma på lördag så det ser lite tight ut och jag kanske väntar någon gång till innan jag kommer loss. Fast visst saknade jag det i lördags när jag visste att ni var där och kutade!!!

  SvaraRadera
 9. Låter och ser ut som ni hade en toppenvecka! Fina bilder!
  Trist med förkylningen, hoppas du kryar på dig snabbt!!

  SvaraRadera
 10. Hempa, tack, skiten har i alla fall brutit ut, rejält genomförkyld idag, dum-Staffan håller just på att övertala smart-Staffan att det kanske får bli en lätt jogg idag i alla fall...

  SvaraRadera