onsdag 2 mars 2011

Motivationen åker berg-och-dalbana

I lördags en härlig boost för motivationen med ett tufft intervallpass med ett gäng übertrevliga bloggare, i söndags och måndags noll träning och motivation och mest en stillsam kamp mot förkylningsvirus och nu är motivationen tillbaka på topp igen!


Familjen drog till svärföräldrarna igår eftermiddag och imorgon efter jobbet åker jag också till "Sveriges Närmaste Stad". Det har varit några sega dagar med virusar som jobbat hårt för att bekämpa orken och humöret på familjen, jag är den enda som klarat mig helt ifrån det. Ingmarie är övertygad om att det har med mitt D-vitamin-intag att göra och jag är beredd att hålla med henne.

Bland elkablar, spackel, slipdamm, gamla golvlister och annan bråte i det som ska bli ett nytt sovrum till äldsta sonen var det plötsligt igår kväll så självklart vad jag skulle göra efter att inte ha kommit ut på ett par dagar. springa naturligtvis.

Det var rätt trista förutsättningar; mulet, lite blåsigt, ett par minusgrader ömsom modd ömsom blankis men faktiskt också lite barmark här och var. Efter bara ett par hundra meter kom tanken spontant "jag älskar ju det här" och ett leende spred sig över hela ansiktet. Det blev till slut 20km @4:48 min/km/173 bpm med några kilometer i mitten och i slutet i 4:30-tempo utan att kännas speciellt ansträngande. Jag sprang mest igenom passet och det kändes det löst och ledig hela vägen, härligt!

Ikväll blev det också ett pass, 12km fartlek @4:38 min/km med 172 bpm i snittpuls. Körde passet som två progressiva avsnitt med undantag för någon enstaka kilometer där det var väldigt halt. Först 7km från ca 5:09 ner till 4:20-tempo och sedan 4km från 4:50 ner till 4:14-tempo vilket var precis så fort jag vågade springa idag bland isfläckarna. Ett roligt och bra pass i lätta skor på pigga ben när stelheten från gårdagens 20km släppt!

11 kommentarer:

 1. Välkommen till Enköping! Du packar löparskorna, eller?

  SvaraRadera
 2. Härligt!
  Jag har faktiskt också börjat snegla på D-vitaminer. Jag har inte köpt något ännu men jag gör nog det ganska snart. Det är värt att prova....

  Ditt 20 km pass i 4:48-fart var bra! Att dagen efter göra ett pass på 12 km i 4:38-fart visar på styrka!

  Börjar du inte känna för en tävling snart?

  SvaraRadera
 3. Vilket härligt 20km-pass! Underbar känsla när man inte kan hålla tillbaka leendet av ren lycka av att få springa :)

  Skönt att du klarar dig från virusen - jag tror också att D-vitamin hjälper en hel del.

  SvaraRadera
 4. Tack Bureborn, nej, den här gången följer de nog inte med, en hel del annat att göra den här helgen.

  Lennart, jag äter Holistic som verkar vara det som de flesta använder. Värt att prova är det helt klart men ju högre solen nu kommer upp på himlen desto mindre blir behovet, om solen är över 45 graders vinkel räcker med en kvart ute för dagsbehovet.

  Tävling vore skoj, men jag vill gärna slipa till formen ytterligare först så jag har ingen brådska!

  Sara, tack! Ja, löpardlädje i sin renaste form!

  SvaraRadera
 5. Ja visst är det härligt när man kan springa 20 km och bara le och njuta? Sådana tillfällen ska man ta tillvara på...

  SvaraRadera
 6. Fantastiskt bra gjort Staffan! Starkt med två riktigt tuffa pass på raken. Din säsong kommer med all säkerhet bli kanon!

  SvaraRadera
 7. Absolut Julle!

  John, tack! hoppas du har rätt! Det blev faktiskt ett tredje pass idag men då ett väldigt lugnt distanspass med låg puls.

  SvaraRadera
 8. Vilket flow! Tre raka träningsdagar och du verkar sprudla av positiv energi, jag tackar för inspirationen du sprider!

  SvaraRadera
 9. Så är det Thomas! Nu känner jag dock för två vilodagar, är hos svärföräldrarna och ska åka lite skidor imorgon och löparskorna är kvar hemma! På't igen på söndag! Trevlig helg!

  SvaraRadera
 10. Jiha!
  När jag får en svacka/det är tungt så brukar jag fråga mig själv om det finns något jag hellre gör än att kuta. D.v.s om jag vill byta ut det mot något annat. Hittills har svaret alltid varit nej. Precis som du så älskar jag ju det faktiskt! :-)

  D-vitamin är förresten även bra för återhämtningen. :-)
  Äter resten av familjen det eller behåller du godiset för dig själv? ;-)

  SvaraRadera
 11. Ha ha Ingmarie, näe resten av familjen verkar föredra annat godis ännu så länge så jag får ha mitt ifred :-)

  Just nu har jag grymt ont i halsen trots mitt D-vitamin-intag därav stiltjen här på bloggen ett tag!

  SvaraRadera