söndag 3 mars 2013

Ett lyckat sub40-försök på milen - Det går bra nu!

Det går bra nu!  Lunchträning i fredags men halvtaskig sömn innan med en hostig dotter bredvid, själv småsnorig och mycket att göra på jobbet gjorde att jag reviderade planen från ett nytt försök på sub40 på 10km till en lättare fartlek.

En km uppvärmning kändes bra så jag ställde in bandet på 15 km/h, 4:00 min/km och det gick förvånansvärt lätt. Visst lite extra snällt att köra utan lutning men kilometrarna tickade på utan att jag blev speciellt trött eller mentalt uttråkad och snart kunde jag börja räkna ner mot den sista kilometern då jag höjde farten. Först 500 m i 16 km/h, 3:45 min/km och det var skönt att få växla steg och så avslut med 500 m i 17 km/h eller 3:30 min/km. Nerjogg från 4:30-5:30 min/km och efter 12km på 49:40 (varav 10km på 39:37) var det en väldigt nöjd Staffan som klev av bandet och snart intog lunch vid skrivbordet utan att vara speciellt sliten! Jag upplever inte som många andra, löpband som så mycket lättare än löpning ute men pass ute ger en mera exakt värdemätare på var jag står någonstans! Med den här takten på snösmältningen kan jag snart köra snabbdistans ute utan att riskera att slå ihjäl mig.

Idag på förmiddagen 25 lätta kilometer ihop med David. Glashalt på cykelvägar och trottoarer men rent från is på vägarna. Inledningsvis solen i ögonen och kraftig blåst i ryggen byttes halvvägs mot svårare väglag och besvärlig motvind men 25km på dryga två timmar, 5:03 min/km i snitt med låg puls och utan något som helst slitage (idag heller) in på kontot med en skön känsla! Det går bra nu!

Nöjd hemma igen efter dagens långpass

12 kommentarer:

 1. Rejäl vecka du fick ihop med både fart och distans! Bra jobbat!

  SvaraRadera
 2. Som sagt, det går bra nu! Visst är det skoj att springa!!
  Du verkar ha haft ett liknande veckoslut som mig sub 40 och långpass.
  Nu kör vi så det ryker Staffan :)

  SvaraRadera
 3. Ja jösses vad det flyter på fint! Underbart!
  När dte gäller ditt förra inlägg så började jag fundera och jag kan faktiskt inte komma på en enda gång då jag "rusat iväg" och köpt något bara för att någon bloggat om det. Men jag TROR att det kan ligga i det undermedvetna när det väl är dax att handla. Precis som i princip all reklam gör. :-)

  SvaraRadera
 4. Ja, Tobias, det var en riktigt bra vecka med både volym och kvalité, får nog bli ett separat inlägg om det ;)

  Tack Malin!!

  Ja, det både går bra och är roligt nu Olov, bara hoppas det fortsätter, snart barmark också utan några farliga isfläckar! Nu kör vi så det ryker!

  Ja, verkligen Ingmarie, jag njuter så länge känslan varar! Så är det säkert, matas man med information så påverkas man, oavsett källa!

  SvaraRadera
 5. Sub 40 på löpbandet är bra både fysiskt och mentalt!

  SvaraRadera
 6. Nog går det bra alltid - tjusigt Staffan!
  Själv tycker jag absolut att det är lättare rent ansträningsmässigt att springa på löpband än att springa ute. Tristessmässigt är det en helt annan sak. Hu!

  SvaraRadera
 7. Det var inte dåligt att springa sub40 på bandet! Hatten av!!!

  SvaraRadera
 8. Tack Per, håller helt med dig!

  Tack Sofia! Jag tycker tekniken blir både sämre och annorlunda på löpband och trots avsaknaden av luftmotstånd upplever jag det ganska tufft, kanske är det mest mentalt?

  Tackar Daniel, känns som ett bra formbesked, någon vecka till så börjar det bli riktigt springbart ute också i hög fart!!

  SvaraRadera
 9. Grattis! Jag önskar att jag kunde säga det samma... Men, men, någon gång framöver kanske. :-)

  SvaraRadera