onsdag 13 mars 2013

Lite piggare ben igen (tror jag)

Två dagars vila från löpningen efter söndagens sega distanspass har gjort mig gott! Lite hemmastyrka, 30 min igår kväll, det var inte igår direkt så det kändes bra.

Då benen fått lite vila var enda syftet idag att försöka snäppa upp farten lite ute då allt under 4:30-fart ute har känts jobbigt länge nu!. För ett tag sedan skrev jag ut ett 12v-program från My Asics för 10km på 36:45 på fyra pass i veckan. Det går såklart inte att garantera ett sådant utfall och jag följer heller inte programmet så noga men det är ändå kul att få lite struktur och tips på pass jag annars inte skulle komma på. Nu börjar det gå lite fortare från att mest att varit lugna distanspass i början. Många pass nu är progressiva runt 4:15-3:45-fart och det var mitt riktmärke idag.

Det föll tyvärr lite snö under natten så underlaget idag var tilltrampad nysnö som förrädiskt dolde fläckar med blankis och det blev en del temposänkningar, trippande och snabba riktningsförändringar för att undvika de värsta fläckarna och fästet släppte rejält ibland i svängarna. Jag behåll dock upprätt position hela rundan och sprang drygt 11km varav 6km med en snitt på ca 4:10 min/km. Med ett snabbare väglag där jag vågat stå på mera hade det nog gått lite snabbare men helt lätt gick det inte, kontrollerad ansträngning i alla fall och puls strax under 90% på snabbdistansen.

Ingen riktig värdemätare kanske och så väldigt mycket snabbare hade jag inte fixat idag men det var flera månader jag sprang mer än någon enstaka kilometer utomhus snabbare än 4:20' så jag är nöjd med tanke på kylan och det svåra underlaget!

På fredag är det dags för ett liknande pass enligt programmet, får se om det blir ett besök på löpbandet då kanske?

Inte vår ännu som synes! Dubbskorna är dock undanlagda i ren protest

2 kommentarer:

  1. Vad protesterar du mot nu när du har lagt undan dubbskorna? Vintern eller vad?

    SvaraRadera
  2. Precis Lennart, mitt eget banala sätt att tala om att nu är det faktiskt dags för vår :) har inte hjälpt hittills...

    SvaraRadera