torsdag 28 mars 2013

Har sprungit vidare i veckan, och ganska snabbt också!

Jag har lagt Premiärmilen bakom mig. Besvikelsen var rätt stor i söndags kväll men som vanligt hjälper min kloka fru och mina härliga barn mig att få perspektiv på tillvaron. Sonen på sex år frågar alltid "Vann du?" när jag kommer hem och visar medaljen. De gillar såklart inte att jag kommer hem frustrerad efter löpartävlingar men hade kloka tankar om det hela som vanligt!

Uttryck som "gräv där du står" och "utgå från din nuvarande kapacitet" kommer väl till pass nu. Min kapacitet är bättre än 41:04 på milen men inte så otroligt mycket bättre just nu att jag helt kan skylla resultatet på snor, dagsform, trängsel, underlag, backar, den långa vintern, finanskrisen på Cypern, hoten från Nordkorea, Sverigedemokraternas framgångar...you name it...

Har sprungit ett par pass i veckan och har snäppt upp intensiteten som jag tänkt mig. I tisdags 10km på lunchen, varav 5km där jag lät benen bestämma farten själva och det blev en halvmil med en snittfart på 3:58 min/km med bra känsla, dock jobbigt i slutet. Rapp nerjogg också, knappt 3km i 4:26-fart. Ett bra och roligt pass där jag kände mig stark!

Idag lunchpass i kortbrallor, ja, ni läste rätt, nu är det dags! Knappt 12 km distans inkl lite kvalité igen i form av 4x1000m, 3:55-3:50-3:53-3:46 med 1 min joggvila. Rusade iväg på de två första och fick bromsa lite, blev ändå trött i slutet, speciellt på sista, tröttare än jag normalt är "under säsong" efter en tusing på 3:45 men ändå ganska OK.

Bild från annat tillfälle

Jag är inte dumdristig. Efter tre snabbare pass varav en miltävling i benen bromsar jag nu och vilar. Intensiteten ska upp upp upp men jag ska inte skada mig på kuppen! En kort återhämtningsjogg imorgon och så ett lite längre tröskelpass mot slutet av påskhelgen efter att ha vilat ordentligt och laddat med god mat och umgänge med vänner och nära och kära, så ser min påskhelg ut!

Nu fungerar också bloggen bättre igen, jag tog bort det strulande Java-scriptet som räknade besök på sidan och ersatte det med en besöksräknare från verktygen i Blogger så nu laddas sidoinnehållet snabbare och det går bättre att kommentera! Tänk att räknaren snart slår om till 300 000 sidvisningar, helt helt osannolikt, men roligt! Glad Påsk!

7 kommentarer:

 1. Se där! Bra att gå vidare! Bra vecka!
  Ha en fin påsk å är du säker att det inte går ett brödrostlopp i Enköping nu i helgen? ;-)

  SvaraRadera
 2. Haha, nästan helt säker faktiskt :-) Går inga lopp alls där under året vad jag vet och jag borde väl veta det efter 20 år... :-) Tack Eva, ha en fin påsk du också!

  SvaraRadera
 3. Bara som du säger, skaka av sig det hela och ta nya tag. Världen eller du stannar inte för den delen! (:

  SvaraRadera
 4. Du är klok som alltid! man får deppa och tjura ett tag men sen är det "bara" att streta vidare. Kanske du skulle testa Påsksmällen?

  SvaraRadera
 5. Härligt att höra att du redan satt upplevelsen i perspektiv och fått ett par lovande besked från kroppen. Ha en riktigt härlig påsk!

  SvaraRadera
 6. Tack Ingmarie! Jag valde Premiärmilen istället för Påsksmällen i år för jag ville prova något nytt och en lättare bana, så bra gick det :-) är inte hemma på måndag men även om jag varit det skulle jag valt mer vila nu och att ladda om för halvmara 4/5 istället, Kungsholmen Runt.

  Vi måste ha kommenterat varandras bloggar samtidigt Sofia, jag öndkade dig glad påsk alldeles nyss! På måndag någon gång blir det ett löppass i Enköping. Känner mig väldigt trött så efter det tänker jag ta en riktigt lugn vecka!

  SvaraRadera