fredag 12 juni 2015

Den bästa sortens löpning!

Försommarlöpning i Finishertröja - den bästa sortens löpning! Foto: Robban Andersson.

En bild på Facebook gjorde att jag stannade upp en kort stund i morse. Jag fick låna den till den här inlägget efter att ha frågat om lov. Jag var dock tämligen säker på att upphovsmannen och löparen på bilden inte skulle misstycka!

Robban är en av mina löparkompisar ”på distans” som precis som jag reggar sin träning på världens bästa träningssite, jogg.se. Robban har sprungit riktigt bra på både mil och halvmara i år och jag har haft det stora nöjet att få bolla träningstankar med honom under våren då hans stora mål var att springa sin första maraton i Köpenhamn i maj och dessutom springa under tre timmar, något han klarade med bravur efter att ha gått i mål på 2:55!

Sen vår och försommar är kanske den allra finaste tiden för löpning och just detta som bilden förmedlar så bra utan ord, att efter ett lopp springa ett stilla löppass en sommarmorgon eller sommarkväll på en mjuk skogsstig iklädd shorts och Finishertröja från ett lopp där man är riktigt riktigt nöjd med sin prestation. Jag kan inte komma på något som slår det – det måste helt enkelt vara den bästa formen av löpning alla kategorier!

Håller ni med mig eller har ni andra ögonblick ni vill lyfta fram?

Jag har ingen finishertröja i år och inget lopp jag är sådär nöjd med och visst börjar jag längta ut i löpspåret. På söndag är det fyra veckor sedan jag sprang senast. Jag är vid rätt gott mod ändå, jag har cyklat flera fina rundor, bl a lyckats snitta över 30 km/h i tre mil på min racer trots blåst och backar. Roligt men också lite läskigt ibland. Jag har kört ett stenhårt intervallpass på träningscykel på jobbet i veckan 1-2-3-4-4-3-2-1 min med hälften så lång vila där klockan föreslog 67 timmar återhämtning efter passet och en träningseffekt på 4.9 av 5.0 möjliga. Jag har kört lite rehab samtidigt som det varit skolavslutning och massa andra aktiviteter i veckan. Till helgen hoppas jag på lite cykling igen och att nästa vecka förhoppningsvis få börja en kortare och framförallt sista fas i min rehab. Trevlig helg på er! 


Töntig fredagsselfie från lunchpasset får illustrera att
har man ingen aktuell Finishertröja går det bra
att glida runt i en gammal

8 kommentarer:

 1. Robban Andersson12 juni 2015 kl. 12:58

  Du har helt rätt S ;-) Känner mej stolt att få vara med i ett av dina blogginlägg! Om du inte misstycker själv så kommer jag bolla med dej för att ta löpning ytterligare ett steg ;-)
  Ha en kanon helg!
  Bästa Hälsningar Robban

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för lånet av bilden Robban och om du tror att jag kan hjälpa dig ytterligare så är det bara roligt stt agera bollplank! Ha en kanonhelg du också!!

   Radera
 2. Klart jag tror detta :-) hoppas du kan stå ut med mej bara ;-)

  SvaraRadera
 3. Jag tycker inte att den bästa löpningen kan relateras till någon årstid, inte nödvändigtvis till något lopp, ett visst underlag, eller till prylar eller annat ovidkommande. Löpning är huvudsakligen en känsla, ett flöde, som drivs och i sin bästa form berikas av många sinnesintryck av hög kvalitet. P.S. Välkommen upp på sadeln ;-) D.S.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med dig Fredric och jag tycker den känslan är som starkast under de passen jag skriver om :) tack!

   Radera