tisdag 2 juni 2015

"Tålamod, man måste ha tålamod, lugn och still, de vill de helst ha mig till" - Det går framåt

Jag kör på min rehab av min ”långlöparrumpa” som detta kallas eller proximal hamstringtendinopati. Motivationen för rehab är hög som sig bör men ännu är det långt kvar innan jag får knyta löparskorna igen! Självklart saknar jag att springa men inte så mycket som jag trodde. Livet har gått i 180 km/h sista två veckorna, det har varit mer än tillräckligt med mängder av aktiviteter, datum och deadlines inför barnens olika skolavslutningar, inte minst eftersom vår äldsta dotter går ut nian i år med allt extra det innebär. Förra veckan var hon i Barcelona med spanskagruppen och då åkte ju jag och hustrun på stalltjänst, visserligen trevligt i lagom doser, men tidskrävande! 

Får den här killen för sig att springa har jag ingen chans att hänga på...

Jag håller igång i alla fall och i tid tränar jag inte så väldigt mycket mindre än innan även om det sista veckan blivit lite mindre. Jag fick en mycket klok kommentar av Anders på förra inlägget att det gäller att komma ihåg att det jag ska ägna mig åt nu är rehab till skillnad från något slags alternativträningsläger i iver att behålla kondition. Lite extra vila när det är så mycket annat är nog bara av godo, det var ju precis därför jag hamnade här från början, att jag inte lyssnade på kroppen!

Jag har cyklat lite racer och jag har grundfysiken när en 53 km cykel i 28 km/h pulsmässigt känns som en söndagspromenad. Det är ju lite andra muskler som jobbar och det märks däremot! En del mountainbike har det också blivit samt intervaller på träningscykel på jobbet 1-2 gånger i veckan. Jag känner mig också starkare när jag kör mitt styrkeprogram. Jag känner inte av skadan på samma sätt som i början samtidigt som det är lite lurigt eftersom styrkeprogrammet också gör att jag blir lite sliten och får en del känningar. 

Jag har kollat lite på begagnade cyklar och även varit inne på att köpa en ny men det är lätt att bli fartblind och vilja ha för mycket innan jag vet om jag kommer använda det. Dessutom har jag svårt att just nu ens hitta tiden att åka och provcykla en racer kvällstid tyvärr och intressanta cyklar säljs fort men det kommer å andra sidan nya hela tiden.


Igår var jag hos naprapaten igen för behandling och upptrappning av styrkan. Vissa övningar behålls i steg två, andra tillkommer, främst tuffare övning med boll, t ex hamstringscurl med bara ett ben på bollen, vilket jag redan provat, huvaligen! Tyvärr ska jag köra på med steg två ända till 18/6 och inte bara en vecka vilket jag drömt om men naprapaten uttryckte att jag läkte fint och tyckte det gått snabbt hittills med läkningen. Igår var det fem månader till New York Marathon och jag känner fortfarande att jag har gott om tid, kan andra komma tillbaka, träna 12 veckor och sedan springa sub3 igen så kan jag! Högre än så siktar jag absolut inte!

Till slut ett stort grattis till alla er som kämpade er igenom ännu ett tufft Stockholm Marathon i lördags, jag följde TV-sändningen hemifrån och förutom att det var varmare fick jag lite 2012-vibbar! Hoppas ni är nöjda med er prestation! 

8 kommentarer:

 1. Du är härlig Staffan! 8 dagar sen senaste inlägget. Paus. Hmm, det är svårt att bryta en vana :-)! Hoppas du blir av med den där åkomman med det svåra namnet. Det kommer bli bra. Det vet jag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker du jag bloggar ofta Lennart? :) Jag hade ändå en rejäl paus nyligen och skriver inte lika ofta längre :) Tack, jag känner att det går åt rätt håll och jag känner mig starkare!

   Radera
 2. Jag är glad att du bara tagit en paus, eftersom det betyder att du kommer tillbaka. Här och på löparbanorna. Dina löparbetraktelser och beskrivningar betyder mycket. Tvivlar inte på att du snart är tillbaka hel och sub3!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Urban för snälla ord! Hoppas du har rätt, det var peppande att se andra löpare göra comeback efter uppehåll och springa bra i Stockholm i lördags! Jag längtade tillbaka trots de tuffa förhållandena.

   Radera
 3. Kul att bli omnämnd :-).
  Det är såklart egen erfarenhet som talar, man glömmer så lätt bort att man måste låta kroppen läka och inte bara "träna igenom smärtan" eller något annat dumt.

  Kommer följa din "Återkomst i triumf" när du sprintar i mål i New York med stor nyfikenhet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. :-) ser nu att jag glömt länka till dig det ska såklart göras också. Ja, så rätt så, jag har inte ont (har inte haft ont någon gång men har hela tiden känt av det i baksidan). Jag känner verkligen att styrkan gör nytta. Jag har inga tuffa målsättningar med New York utan vill främst uppleva men såklart vill jag gärna tillbaka till åtminstone sub3-form.

   Radera
 4. Du kommer tillbaks! Starkare än någonsin. Om du vill. :-) Kul att träffa dig igen i onsdags! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas det Ingmarie! Och tack detsamma!

   Radera