tisdag 25 maj 2010

Mara-outfit I-landsproblem!

Trött idag!! En son på penicillin med kliande svinkoppor och en ömmande utsida vad (!) höll mig vaken inatt. Dagens hällregn bidrog också till inställt lunchpass idag. Tar lunchpasset imorgon istället lyhörd för vad kroppen säger, inte speciellt orolig för att det ska vara något allvarligt, har ofta lite småkänningar någon dag efter halvtuffa långpass.

I brist på löpning, dags att börja fundera på mara-outfit. En reservplan är väl bra men sannolikheten att långa tights och långärmat behövs lär väl inte vara så stor efter de tre senaste årens Stockholm Barbeque...

Newline-linnet till vänster som på Stockholm Marathon 2009 eller den tunna Niketröjan som jag sprang med på Kungsholmen Runt nyligen?

Springa snabbt-skorna, Garmin, en ny riktigt tunn Adidas-keps och så mina väl insprungna tunna Newline-tights blir det i alla fall!

Solglasögon eller inte?

Linnet ovan funkade jättebra i värmen förra året men den gröna tröjan är också riktigt tunn och luftig. Skorna har jag ju bestämt (eller...), Garmin ska med såklart tillsammans med den riktigt luftiga tunna kepsen och de tunna välanvända tightsen med halva loggan bortnött. Pulsbältet till Garmin stör mig inte så det åker nog också med.

När det gäller solglasögon så gillar jag mina löparbrillor skarpt! Jag är dock glasögonbärare och även om jag ser ganska bra utan glasögon, (riktigt bra enligt hustrun, bättre än vad hon ser med glasögon!) sämsta ögat -1 dioptri, så har jag oftast mina glasögon på näsan i alla fall eftersom jag är van vid det och trivs med det. En riktigt riktigt solig dag är det dock skönt med solglasögon, speciellt på en löptur som varar i drygt tre timmar, men då blir det till priset av lite sämre synskärpa på långt håll. Där har ni ett I-landsproblem vilket för övrigt hela det här inlägget tenderar att handla om ser jag nu!

Visst ja, glömde ju redovisa strumpor och kalsonger. Strumporna blir ett par tunna vita "Newline Bamboo" från Runners Store och vad gäller kalsonger så räcker det med att konstatera att de är tunna och har sprungit marathon förut.

Ser ni den här outfiten (exkl kalsongerna som ni slipper se) på en rastlös figur på Östermalms IP eller i fållan för startgrupp C och det dessutom står 890 på nummerlappen - kom fram och hälsa!!
Vad ska ni springa i?

20 kommentarer:

 1. Jag ska springa i grönt, kommer en bild på bloggen någon gång innan loppet så du vet hur jag ser ut.
  Hoppas det inte är något allvarligt med vaden!

  SvaraRadera
 2. Slipper det där "problemet". ;-) Men å andra sidan kommer jag att ha fullt upp med att först vara sjukvårdare och sen cykla runt och mana fram (nästan) alla jag känner så jag kanske borde fundera jag med!!??

  Och se nu för sjuttsingen till att vaden sköter sig!

  SvaraRadera
 3. Verkar vara säsong för vad-problem hos mara-bloggare, eller så är det bara säsong för gubbvad nu på våren speciellt för mogna män :-)

  Peter

  SvaraRadera
 4. Daniel, räknar ju med att du dyker upp på vår bloggträff! ÖK, ska hålla utkik efter gröna löpare! Tack, vaden är ingen fara med, redan bättre idag efter vila igår!

  Ingmarie, men du måste ju offentliggöra var du är och vad du har på dig så att vi löpare hittar dig? Vaden är redan snällare, blir ett lätt pass idag

  Peter, ha ha. så rätt så rätt! Vad är det egentligen vi försöker bevisa och för vem? Eller så är det bara ett utslag av masshypokondri nu innan maran. Känner dock ingen oro för vaden.

  SvaraRadera
 5. IFK blått tävlingslinne och svarta kortbrallor, modell puma för min del.

  Tid o plats för bloggträffen, är det bestämt?

  SvaraRadera
 6. Hoppas vaden blir bra snabbt! Jag röstar på att du ska springa i den gröna tröjan, då syns du! Lycka till!

  SvaraRadera
 7. Jag håller med Jenny, i det vita kommer man inte se dig bland alla "män(n)i skor" och då kommer jag inte upptäcka när du springer om mig... ;-)

  För mig blir det IK Jogg.se tröja.

  SvaraRadera
 8. Ta linnet. Funkar när det är varmt och skulle det regna så är det mindre tyg som blir blött.

  Jag kommer ha langningsvänliga kläder och skor.

  SvaraRadera
 9. Här snackar vi problem. Big time!
  Har du supporters med längs banan? Då skulle jag säga grön - och du syntes väldigt bra på Kungsholmen. Å andra sidan skulle jag själv hellre kuta i vitt linne om det är varmt - ger också snyggare bränna :) . Är båda skavsårstestade?

  SvaraRadera
 10. Löpardagboken, någon gång vid halv ett-tiden i slänten någonstans där man går ut till startfållorna! Hoppas få se dig där!

  Jenny-Springa mera, OK, kanske, den syns ju som flera påpekar, å andra sidan har jag ingen support i form av familj uppe i år men den blir kanske mitt val vid svalare väder. Vaden är OK, "testsprang" den idag

  Tobias, ha ha :) Då ser jag du dig i alla fall, blir det ihop med dina Gula Adizero så syns du ju!

  Ellinor, äsch nu blir det svårt att bestämma :) men du har en poäng där!

  Sofie, eller hur? Nej ingen support i form av familj, kanske i form av dig och Ingmarie et al? Linnet blir nog mitt förstaval vid hög värme. Ja, båda är skavsårstestade, har sällan problem med det från kläder!

  SvaraRadera
 11. Vad jag har på mig har jag ingen aning om. Inte så noga som för dig. ;-) Om allt går som planerat kommer jag att finnas på nummerlappsutd. kl 14-20 på fredagen och i sjukvårdstältet på IP fram till starten. Efter starten kommer jag att fara runt som ett kvicksilver på min fina Sunn!:-)

  SvaraRadera
 12. Riktigt snyggt linne måste jag säga. Ett stort lycka till!

  SvaraRadera
 13. OK, då ska jag ta en sväng förbi sjukvårdstältet efter mässan, så att jag får säga hej!!

  Alexander, tack! Runners Store's billigaste... :-)

  SvaraRadera
 14. Jag delar alltså ut nr lappar på fredag o är sjukvårdare på lördag fm. :-)

  SvaraRadera
 15. Ingmarie, jepp uppfattat! På fredag är jag inte i Stockholm utan jag kommer upp lördag förmiddag som vanligt och då kommer jag förbi sjukvården och morsar!

  SvaraRadera
 16. Haha, älskar dessa i-landsproblem :) Har nu införskaffat exakt likadana glajjor som du har, men vet inte om jag vill ha BÅDE kepa och glajjor. Lutar åt att det bara blir kepa, så man kan doppa den i vatten och kyla ner skallen. Många premiärnerver som ska kylas ner här vettu :) Sa bli skoj att ses på lördagen!!

  SvaraRadera
 17. Petra, såg precis din outfit, snyggt, håller utkik efter den rosa (lila?) kepsen på IP framemot 12.30-tiden.

  Jag sprang med mina Atletus i söndags men det är ju lite irriterande att inte ha full synskärpa också, eventuellt gör jag som du, vanliga glasögon och keps, precis som vanligt. Har nog också bestämt mig för linnet i värmen och inte den gröna tröjan.

  Ska förresten försöka köpa det där snygga Adidas-linnet de rear ut på mässan, jag är en sucker på blått...

  SvaraRadera
 18. Petra:
  Man kan inte springa utan solglasögon (eller glasögon om man har sådana). Välj bort kepsen i så fall... ;-)

  SvaraRadera
 19. Just det Tobias, det är mitt problem, glasögon eller solglasögon... ;)

  SvaraRadera
 20. Ja, eftersom jag själv inte använder glasögon kan jag tyvärr inte komma med något råd i den frågan... :-)

  SvaraRadera