måndag 3 maj 2010

Lätta intervaller!

Jag skrev i förra inlägget att planen var ett kortare långpass söndag morgon. Det var inget mina ben kände för och eftersom jag fortfarande njuter segerns sötma efter förra veckans mängd på över 10 mil så beslutade jag mig för att ge mig ut i vårsolen och bara springa det jag hade lust för vilket för dagen blev tusingar i tröskelfart.

Träningsdagboken 2010 från jogg.se med fina siffror

Jag fick ett första besked för att något hänt med formen för jösses vad lätt det gick! Pulsen orkade över 170 först efter 3 intervaller och känslan var nästintill skrattretande lätt trots en del backar på intervallerna. Serien sprangs på 4:09, 4:09, 4:11, 4:07, 4:04 och 3:55 med 1 minuts gåvila och totalt blev det 8km löpning med upp-och nerjogg.

Den 12/4 sprang jag ett liknande pass, visserligen då 8x1000 och kanske 5 sek snabbare per intervall men snittpulsen då var 180 mot 166 igår och jag minns april-passet som ganska slitsamt och inte alls med den lätthet som fanns igår.

Lätt lunchjogg imorgon och ett liknande men kortare tröskelpass 3-4x1000 på onsdag och sedan helvila torsdag-fredag. Så ser min planerade löparvecka ut innan Kungsholmen Runt på lördag.

Känns kroppen fräsch och jag får en likadan känsla på onsdag så finns all anledning att bara känna lugn och tillförsikt inför min fjärde halvmara!

16 kommentarer:

 1. Ska bli spännande att se vad du kan prestera på lördag med denna fina formkurvan!
  Tror du har sub90 som i en ask fast jag vet ju inte om det är det du kommer satsa på? Visst är det sub90 som gäller?

  SvaraRadera
 2. Härlig känsla du förmedlar. Du tycks vara i ditt livs form. Lycka till på lördag!

  SvaraRadera
 3. Hatten av! Det är bara att konstatera att du lyckas med det mesta den här våren. Vad har du får målttid för maran nu?

  SvaraRadera
 4. Vilken form. Hoppas du håller den fram till maran och inte dippar tillbaka efter formtoppningen! Sub90 på halvmaran?

  /anders

  SvaraRadera
 5. Daniel, hoppas du har rätt för såklart är det sub90 som hägrar och jag känner att jag har en bra chans nu!

  Oliver Sture, tack! ja, det känns bra!!

  Lars, tack! Lyckas med det mesta vet jag inte, jag kommer i alla fall oftast ut som planerat. Jag är dock inte så övermodig att jag reviderar mitt maramål. Först ska halvmaran springas men en jämnare mara på 3:15 förblir nog målet!

  Anders! Hoppas jag också! ja, det är det som gäller på lördag! Hoppas nu bara inte vädret blir dåligt vilket de pratade om igår...

  SvaraRadera
 6. LYCKA TILL PÅ LÖRDAG!!! Jag ska ju springa 10:an :) Ska bli superkul om benhinnorna känns bättre dvs. ;)

  SvaraRadera
 7. Tack detsamma Lina!! Hoppas du kommer tillrätta med benhinnebesvären, kolla efter stretchövningar på www.hemovningar.se - det har hjälpt mig, duscha vaderna med kallt vatten och se över dina skor!!!

  SvaraRadera
 8. Det här är var kanon! 166 i puls nu mot tidigare 180!!!!

  Ruggit bra!

  //Lennart

  SvaraRadera
 9. Tack Lennart! Även om april-passet nog var en aningn tuffare som sagt, men helt klart är jag i mycket mycket bra form just nu!!

  SvaraRadera
 10. Oj vad härligt att läsa om ditt pass. Vissa pass är bara sådär magiska. Lycka till på lördag!

  SvaraRadera
 11. Även om känslan inte är densamma på onsdag ska du inte vara orolig. Håll dig nu frisk och hel och det kommer att ryka i asfalten efter dig!

  SvaraRadera
 12. Anna, håller med dig! Tack för lyckönskningen!

  Ingmarie, hoppas du har rätt, gör allt för att undvika förkylda människor den här veckan men den hostande fyraåringen där hemma är det inte så lätt att undvika ;) Kroppen känns bra i alla fall.

  SvaraRadera
 13. Staffan...lycka till mot sub 90. Känns som du har det inom räckhåll!!

  SvaraRadera
 14. Hej igen Staffan!

  Jag vet hur det känns!

  Hade en liknande upplevelse den 17 april i år. Då hade jag pulsklocka för första gången på ca ett år. Jämförde den rundan jag precis gjort med ett liknande pass från maj förra året (2009). Då visade det sig att snittpuls hade gått ner från 161 till 148.

  Det var ej samma runda men likvärdiga, dvs assfalt, ungefär lika långa och höll ganska exakt 4:30 tempo på båda rundorna. Skillnaden var att den senaste rundan (med 148 i puls) var ca 1 km längre och de borde ha inverkat negativt i jämförelsen. Upprepar det jag sa, jag vet hur bra det känns!!!

  SvaraRadera
 15. Hej igen Staffan!!
  Ville bara ge dig ett stort lycka till nu på lördag. Åker bort med jobb ett tag så jag vet inte om jag hinner titta in här innan lördag.

  Full koncentration på teknik och andning så har du sub90 som i en ask!!! Heja Staffan!!! Tror på 1:27:45! :)

  SvaraRadera
 16. Härlig kvitto det där Lennart!

  Daniel, tack så mycket!! Det kändes inget vidare igår kväll i benet, se senaste inlägget, men jag vet att jag är i bra form och att 4:15-fart plötsligt känns bekvämare än tidigare, så jag tror jag har en bra chans!! Bara det nu inte regnar småspik och blåser vilket de pratat om, ska försöka fokusera MYCKET på teknik!

  TACK!

  SvaraRadera