tisdag 6 juli 2010

Känner mig seg men tränar på bra ändå!

Känner mig rätt seg och trött (sover ganska illa i värmen) men tränar på bra gör jag även om det just nu sker utan större inspiration!

Idag blev det ett progressivt pass, först uppvärmning 3km i 4:50-fart, sedan 3km 4:30 och 3km i 4:00-fart (3:57, 3:59, 3:56) och nerjogg 2km, totalt 11,1 km @ 4:30 och 170 bpm ganska lätt och helt kontrollerad löpning utan att förta mig.

Egentligen skulle jag kört sista 3km i 4:10 fart men eftersom jag råkade ha en 700m flack utförslöpa på första snabba 4:10-kilometern så "råkade" den gå på 3:57 så då bestämde jag mig för att köra i 4-fart istället i 3 km. Fyraminuterstempo känns verkligen komfortabelt nu jämfört med nivån jag var på förra året då jag fick kämpa för att springa tusingar under fyra-fart!

4:30 min/km är dock verkligen min ideal-fart, det känns löjligt enkelt att hålla en jämn fart i den hastigheten, de tre kilometrarna klockades på 4:29, 4:31 och 4:30 utan att kolla på klockan precis hela tiden, bara ibland.

Till helgen utlovas högsommarvärme - nice! Inte säkert att det blir någon utflykt till Muskö på lördag för att springa den udda distansen 10,3km på Musköloppet. Det lär vara kuperat och fast jag är i form känner jag mig inte jätteinspirerad just nu. Jag är mera sugen på ett flackare kontrollmätt 10km-lopp någonstans.

Jag borde istället vara hemma och riva tapeter...Kanske siktar jag in mig på Järnaloppet 10km 4/9 (dock kuperat terränglopp) eller Hässelby i oktober istället...vi får se vi får se...

För övrigt har jag ännu inte sett en hel fotbollsmatch från VM, mest korta stunder och som längst en halvlek några matcher men efter att ha sett 15 minuter av Tysklands första gruppspelsmatch sa jag: "Tyskland vinner VM" och jag ser ingen anledning att ändra det. Matchen Spanien-Tyskland blir nog första match jag ser från start.

6 kommentarer:

 1. Eller varför inte 10 000 m på Stadion den 10 augusti?

  SvaraRadera
 2. Håller med om att det är roligare att springa utan att ha koll på en rund läderboll som är i vägen framför fötterna :-)

  SvaraRadera
 3. Impad av din förmåga att träna på hårt, trots att du inte har ett fastställt mål och känner dig småseg.
  Under såna förutsättningar blir det inte mycket kvalitet i min bok. Såsar mest runt med lättdistanser och njuter av naturen. Skönt, men inte särskilt bra för formen.

  SvaraRadera
 4. Ellinor, det hade varit otroligt kul men det krockar nog med lite semesterplaner, en annan gång definitivt!

  John :-) dessutom med en massa andra "löpare" som gör allt de kan för att vara i vägen.

  Bureborn, fast det var just inte hårt igår. Visst springer jag och njuter också men oftast när jag är ute för att springa superlugnt så slutar det med att jag blir uttråkad och höjer tempot lite. Din Ö-löpning blir jag lite avundssjuk på!

  SvaraRadera
 5. Tycker du håller bra fart för att vara seg! ;)

  Förstår dina tankar kring loppen, jag hade gjort precis likadant eller bara sprungit Musköloppet som en träning. Hoppas hur som att du blir pigg snart igen!

  Tyskland vinner inte VM! ;)

  SvaraRadera
 6. Jodå, det är väl OK :)
  Nu utlovas 30 grader på lördag så det blir nog havet på lördag med familjen! Liten sugen ikväll om jag är pigg på att testköra 5km på samma sträcka där jag sprang 19:33 förra året.

  Nej, Tyskland vinner ju inte VM nu när Spanien spelade så bra igår :)

  SvaraRadera