lördag 8 oktober 2011

Kuperad distans efter vila

Istället för att springa kuperad snabbdistans i torsdags valde jag att vila helt för att försöka bli av med förkylningskänningarna och igår kändes det bättre, så det blev löpning igen och återbesök i det lokala motionsspåret Oxvreten. Blött, lerigt och stundtals halt, backigt och på slutet också regnigt med igenimmade glasögon men ändå härligt på ett självplågande sätt som bara vi löpare kan uppskatta antar jag...

Det blev varken lugnt eller snabbdistans, två varv i spåret ger nio km och totalt 13,2km @ 4:30 min/km med dit-och hemjogg. Det var tänkt som ett ganska lugnt pass och jag tog det ganska lugnt i backarna men sträckte ut i lite högre tempo kring 4:20 min/km på de lite lättare partierna och det kändes ungefär som vanligt och jag återhämtade mig efter backarna. Det här spåret är utmanande då första halvan bara bjuder på tuffa backar upp och ner medans andra halvan är lite mera lättlöpt. På hemvägen avslutade jag, som så många gånger förut, med två lite snabbare kilometer (3:56, 3:57 min/km) innan jag snabbt bytte ut de blöta löparkläderna mot en riktigt varm dusch.

Idag stundar en fullmatad lördag med innebandyträning och orkesterkonsert för sonen som spelar trumpet i skolorkestern, fotbollsmatch och avslutning för laget med tacomiddag som jag är med och fixar, för äldsta tjejen samtidigt som det är städdag i samfälligheten där vi bor och det toppas med att min fru jobbar...wish me luck!! Imorgon något lugnare tempo och besök i Norrköping hos kompisar sedan studietiden i Uppsala så det lär bli två dagars löpvila nu innan uppladdningsveckan inför Hässelby börjar.

Trevlig helg!

6 kommentarer:

 1. Haha! Good luck! Med god planering verkar timmarna på dygnet bli fler :)

  SvaraRadera
 2. Tycker du är kanon duktig med din löpning!
  Alltid lika kul att läsa din blogg!

  Ser ut som du inte kommer hinna få tråkigt i helgen iaf :-)

  SvaraRadera
 3. Lidingöloppet nästa år ;-) ?

  SvaraRadera
 4. Claes, jag överlevde lördagen men den där städdagen var jag inte så synlig på...

  Linda, tack för det! Nej, tråkigt hann jag inte ha i lördags i alla fall :)

  Magnus, vem vet? Någon gång ska man väl prova i alla fall.

  SvaraRadera
 5. Fortfarande nervös över att jag kommer slå din halvmaratid? ;) Du behöver inte vara orolig för så mycket kommer det nog inte att skilja mellan brutto/nettotid. Min förhoppning är ändå att jag kommer under 1.24.00

  Nettotiderna skulle komma efter helgen sa arrangörerna.

  Nu blir det vila från löpningen. Ska på spinning ikväll för första gången på mycket länge. Svettigt och kul :)

  SvaraRadera
 6. Inte ett dugg orolig Mikael, bara grymt kul att du slog till med en så bra tid och haft en sådan fin utvecklingen på löpningen på kort tid, vad än nu nettotiden skulle visa! Det där med vila ja, jag kanske känner ett behov av att vila lite efter Hässelby men att helt skippa löpningen under en period tror jag att jag kommer att ha svårt för, jag har heller inte hittat någon alternativ träning som är i närheten av att vara så rolig som jag tycker löpningen är!

  SvaraRadera