måndag 20 maj 2013

Bra snabbdistans avslutade helgen!

Ingen träning efter torsdagens pass som jag beskrev i förra inlägget. Igår födelsedagskalas för sjuåriga sonen och efter kalas med nio grabbar kändes snabbdistans igår kväll avkopplande. Kände inget behov av ljudkuliss i form av musik om jag uttrycker mig så...

Favoriter jag är rädd om!
På med splitshors och ut på 13km löpning i mina favoriter Asics Tarther i duggregnet. Planen var 5-6km i en snittfart på 3:50 min/km med en förhoppning om en hyffsat lätt känsla. Facit blev 6km så snabbt som 3:45 min/km med en kontrollerad känsla på en ganska flack runda, riktigt bra även om jag blev trött såklart. Att bli trött var meningen och jag tror mycket på snabbdistans som träningsform, finns egentligen inget behov av att krångla till det med intervaller hit och dit även om det är roligt! Spring fort och gör det så länge du orkar. Du kommer tycka det är jobbigt men du kommer utvecklas till en snabb och tuff löpare! Blanda upp det med lättare pass när huvudet eller kroppen inte vill pressa men slarva inte med snabblöpningen om du vill utvecklas som löpare!

Jag stängde nu veckan på tre pass, färre än förra veckan vilket var meningen men alla pass med hög intensitet, 12x400m i tisdags, 2 x 4,3km terrängintervaller i torsdags och så snabbdistans igår.

I lördags följde jag TV-sändningen av Varvet och nog tyckte jag det framgick hur varmt det var även genom TV-rutan trots Anders Gärderuds märkliga kommentarer om att det främst är motionärerna och inte eliten som störs av värmen. Detta motsades av att både Ugandiska herr-och Kenyanska damvinnaren talade om hettan som besvärande i intervjuerna! Gärderud jämförde också broarna med Flemminggatan på Stockholm marathon. Flemminggatan som försvann från Stockholm marathon när banan lades om för sisådär sex-sju år sedan...synd med en kommentar som inte har någon koll.

Jag gläds också med andras framgångar den gångna helgen! Magnus som bestämde sig för att trots allt springa Köpenhamn marathon trots att han strukit den målsättningen. Han inte bara kom i mål till skillnad från 2012 utan sprang dessutom under 3:30. Johan som jag också följer på Jogg.se. Vi har följts åt resultatmässigt men som sedan något år tillbaka har han ökat på träningsmängden och nu hänger jag inte med längre när han nu får utdelning med halvmaran på 1:19 nyligen och nu sub3 med marginal, också i Köpenhamn, 2:57:47 i mål, stort grattis till er båda!

14 kommentarer:

 1. Detta blogg inlägget gillar jag! Tar åt mig...Skrev innan idag i min blogg om just detta :)
  Vilka Resultat dina vänner har gjort..Hatten av!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skoj att du gillade det, du fick ett svar på bloggen med lite tips, jag tipsar gärna mer efter bästa förmåga! Det är ju olika hur man fungerar men målmedveten träning med tydligt formulerade mål, tycker jag är roligare än bara må-bra-löpning, i alla fall just nu i livet!

   Radera
 2. Mycket fina kvalitetspass du fick till i veckan. Snabbdistansen imponerar och du verkar vara i bra form efter din svacka, kul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Olov, ja, det känns mycket bra nu igen! Håller tummarna för att det fortsätter!

   Radera
 3. Härligt pass! Du verkar laddad för Milspåret - Lycka till!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var riktigt bra Magnus! Ska bli skoj på torsdag!

   Radera
 4. Persa på Milspåret nu! Håller tummarna :-).

  SvaraRadera
 5. Glömde.... "Träningstävlingar" är också bra som snabbdistanser. Det är riktigt bra träning. Det satsade jag på nu under våren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bestäm dig Lennart, ska jag persa eller ta det som en träningstävling ;-) Det ska bli kul och jag ska göra mitt bästa såklart men jag sätter absolut ingen press på mig själv att sätta något personbästa just nu! Har inget direkt tidsmål på torsdag.

   Radera
 6. Svar
  1. Det var så lite så Johan, gläds med dig!

   Radera
 7. Oj vad jag kände mig träffad nu.. *harkel*
  Jag vet att du har rätt, men snabbdistans är galet jobbigt! ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag är rätt träffad själv, det är jobbigt men otroligt nyttigt och känslan efteråt är svårslagen! Det finns ju olika varianter också och behöver inte gå så snabbt som milfart, lite längre i halvmara-eller t o m marafart är också bra pass!

   Radera
 8. Grymt bra sprunget! Snabbdistans är toppen precis som du säger :D Förstår att du ville vila öronen utan musik efter kalaset!

  SvaraRadera