tisdag 28 maj 2013

Och nu då?

Milspåret är lagt till handlingarna och insatt på kontot med positiva minnen från min löpning. Det är ett rikt och välmående konto där jag hoppas fortsätta göra framtida insättningar!

I helgen blev det sparsamt med löpning då min fru jobbade hela helgen. En ganska sen terrängrunda i regn söndag kväll bara. Första gången jag sprungit där i regn och nästa gång tar jag nog inte med glasögonen. Kombon igenimmade glasögon, grenar i ansiktshöjd, rötter och stenar blev lite för spännande på slutet. Lite living on the edge...fick skjuta upp dem i pannan för att se något. Nåja, både jag och glasögonen kom hem hela!

Living on the edge...
 

Hur ser planerna ut framöver? Igår kväll tränade jag med Malin Ewerlöf igen, kommer ett blogginlägg om det! Fokus på backe, kul, givande och jobbigt!  En tanke finns på att springa 5000m bana 12/6, har aldrig sprungit den distansen på bana och det både lockar och skrämmer lite. För att känna att jag har där att göra är det i helgen dags för en upprepning av det här passet vilket innebär att själv maxa ett testlopp över 5 km hemma för att få ett objektivt svar på hur snabb jag är just nu. Förra gången jag provade i juli 2012 sprang jag på 17:53 och där någonstans vill jag helst hamna nu också om jag sedan ska tävla på distansen. Det vore mumma att få ett officiellt resultat på under 18 minuter, 12,5 varv på en fyrahundametersoval med en snittfart på 1:26/varv låter utmanande men inte helt omöjligt.

Sedan har jag äntligen fått tummen ur och anmält mig till Lidingöloppet. Det ska bli skoj att prova..hoppas jag. Tycker jag inte det är roligt har jag i alla fall sprungit det här klassiska loppet en gång.


Jag kört rätt intensivt och målmedvetet ett tag. Snart är det dags att backa lite och bygga lite volym istället i lugnare tempo. Jag saknar uthållighet och långpass och halvlånga pass runt 15-16 km och sådana pass i fart runt 4:30-4:40 min/km är rätt så trevliga tycker jag, kanske som transportlöpning till och från jobbet, eller kuperat i motionspåret? Kommer nog också springa en del i skogen då den är som finast nu på kvällarna med fågelsången och den skira grönskan!

14 kommentarer:

 1. Så det blir Lidingö ändå? Kul! Har aldrig sprungit det eftersom det går mitt i den årliga bokmässan. Business before pleasue you know! ;-) Eller också kanske jag måste byta bransch! Och spännande med 5000 meterslopp - låter smärtsamt, men förstår att det lockar dig. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blir höstens stora mål Louise, kan vara kul med omväxling! Du får fundera över hur du prioriterar ;-)

   Radera
 2. Vi ses i 1C då, eller? ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi ska ses där såklart Eva, men jag hoppas ju på 1B, har fått mail att min maratid räcker till det!

   Radera
 3. Bra! Då får jag jaga dig, blir perfekt! :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du vore dryg och otrevlig skulle ju min motivation att hålla undan vara större ;-)

   Radera
 4. Härligt!
  Jag har äntligen kommit igång igen, efter en lång skadesäsong (och sjukdomar, operationer). Helt fantastiskt skönt! Nu ska det nötas massor.
  Går det bra med fotandet? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Prova RAW idag. Herregud så stora filerna blir. 38 bilder på minneskortet istället för >5000 i medium... ;-)

   Radera
 5. Hej Katarina, det där lät ju inget roligt men skönt att du kunnat börja springa igen nu när det är som finast att göra det! Fotandet går (ganska) bra, finns inte så mycket tid (och absolut ingen tid att sitta och leka i Photoshop) men det är roligt men en lite bättre kamera i alla fall.

  SvaraRadera
 6. Fantastiskt roligt att läsa din race-report! Och extra roligt eftersom du får känna dig riktigt nöjd efter ett lopp. Det är du så väl värd!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Bureborn!!! Ja, träningen känns bra och går bra nu!!

   Radera
 7. Om jag väljer att avstå från maran så kanske jag kommer till Södertälje den 12 juni för 5000 meter på bana. Det skulle vara riktigt kul!

  Är det inte så att Enhörna har bytt plats på 5000 meter och 10 000 meter. Förr året tror jag att 10 000 meter gick i juni och 5000 meter i början av augusti och i år tvärt om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det vore roligt Lennart även om det vore tråkigt såklart om du skulle tvingas stå över maran! Det stämmer, 5000m har tidigare gått i augusti och 10000m nu i juni! Vet inte varför man ändrat. Dessutom har de en ny tävling i Södertälje i år, en sen kvällstävling 15 juni "Toknatta" med start och mål på IP och trevlig sommarnattslöpning längs Södertälje Kanal!

   Radera