fredag 31 maj 2013

3 x 3 x 400m - Bra pass i härlig sommarvärme!

Medan mågna andra bet på naglarna, kollade packningen för femtioelfte gången, fipplade med säkerhetsnålar och nummerlapp, sörplade Vitargo, drack vatten, kissade igen, refreshade väderprognoserna på yr.no samtidigt som de tryckte i sig smågodis inför Stockholm marathon sprang jag till Södertälje IP igår på lunchen för ett pass med fyrahundringar. Tanken var 3 x 3 x 400m progressivt, börja i 5km-fart (86s/varv) med 3 st, springa nästa set om tre på 80s (3:20'/km) och de tre sista på 75s (3:07'/km) med 1 minuts vila och en setvila på 2 minuter.

Det blev ett riktigt bra pass!. Inga skolever på löparbanorna denna gång, de som var där hoppade höjd i kurvan utan att störa mig. Utfallet blev 86-83-83-79-80-80-75-75-74s så jag följde verkligen skissen och även om känslan var seg i början blev den allt bättre! Återhämtade mig väl på serievilan men var rejält trött på upploppet på de två sista!

Racerskor, splitshorts, solbrillor och högsommarvärme! Kan inte bli så mycket bättre och det är klart jag känner mig snabb då! Det är så bedövande vackert nu! I helgen vankas lite socialt umgänge med vänner och släkt men på söndag kväll hoppas jag kunna komma ut på ett njutarpass på 15-16km och bara cruisa runt med öppna sinnen och spela in dofter, ljud och känsla på hårddisken för att kunna plocka fram igen i november eller februari nästa år!


Återstår inget annat än att önska alla Stockholm marathon-löpare lycka till! Jag håller tummarna för er och kommer snart bänka mig för att följa TV-sändningen och hoppas att våra gäster kommer lite för sent!

4 kommentarer:

 1. Oj, vilket bra pass! Och vilken fin bild - den lånar jag! Nu ska jag också bänka mig framför TVn en stund och hålla tummarna för Tove & Co.

  SvaraRadera
 2. Detta passet måste jag oxå prova...Nu har jag många pass att testa. får allt börja skriva upp dom :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att kunna inspirera Alexandra, intervallpass går ju att kombinera nästan i oändlighet!!

   Radera