torsdag 9 maj 2013

Vila och vela

Kroppen har känts oförskämt pigg i veckan efter halvmaran men jag låter mig inte luras, efter dryga två mil i hög fart är kroppen sliten och både skallen och kroppen behöver återhämtning och det har den verkligen fått i veckan! Två lugna och korta distanspass har det bara blivit tisdag-onsdag. Tisdagens pass sprang jag i vårt motionsspår med rekordlåg snittpuls och det är ju bra men också ett tecken på att kroppen inte hunnit återhämta sig. Helvila igår och ikväll blir det en lugn runda igen då ett besök i skogen med Inov-dojjorna väntar. Senare i helgen planerar jag ett lättare intervallpass med fokus just på lätthet och flyt snarare än maxad fart.

Tävlingssugen är jag då det gick så bra på Kungsholmen Runt  och jag hoppas kunna springa en miltävling snart, har ett par alternativ som jag tittar på nu i maj. Återkommer om det!

Tävlingsplanerna för resten av säsongen är lite lösa. Jag är inte anmäld till Lidingö 30 km än och snart brådskar det nog. Jag är heller inte anmäld till Stockholm halvmarathon men det är inte lika bråttom. Jag har varit och är väl fortfarande inställd på att satsa mot Lidingö för att prova något annorlunda i år men efter Kungsholmen Runt började jag fundera igen. Jag gillar halvmarathon på asfalt i allmänhet och Stockholm halvmarathon som går 14 dagar innan Lidingö, i synnerhet!

Det saknas backstyrka i benen, något som Lidingös kuperade 30 km ställer extra krav på. Frågan är då om jag är så sugen på att utsätta mig för det? Ska jag springa Lidingö är det med en satsning på silvermedaljen, jogga runt 30 km terräng kan jag göra hemma. Samtidigt är jdet just backträningen inför Lidingö som mina ben behöver för att bli starkare.

Springa båda kanske ni säger? Två veckor mellan borde vara tillräckligt för att tillåta en satsning på båda och det är min förhoppning att jag kommer kunna göra det men det ska funka med min frus jobbschema och alla familjens aktiviteter också. Jag lär få anledning att återkomma om det också!

15 kommentarer:

 1. Klart du ska satsa på Lidingö! Det är ett väldigt speciellt lopp tycker jag. Jag är anmäld :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det blir nog så Anneli, har ju sett fram emot att prova det!

   Radera
 2. Kan riktigt känna hur Kungsholmen väckt tävlingslust... nästan så att jag också blir tävlingssugen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var inte dåligt Sofie, du drivs ju verkligen inte av tävlandet och prestationen utan av träning och löpning i vardagen!

   Radera
 3. Kul med tävlingssug! Spring Milspåret den 23 maj - det ska jag göra. Ibland är det kul med lopp som går en vardagskväll. Då brukar jag vara mera avslappnad och inte ha så stora förväntningar, vilket ofta leder till bra resultat! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Milspåret är fantastiskt, har mina finnen från den vackra banan när jag satte mitt pers på 10km "landsväg" därifrån i maj 2012 innan maran. Jag gillar också lopp på vardagskvällar och Milspåret är ett av mina alternativ!

   Radera
 4. Våga testa något nytt Staffan! Ibland är det bra att komma ur "bekvämlighetszonen" och inte bara tävla på det man är bra/bäst på. Det ger nya erfarenheter! LL! LL! LL!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det blir nog Lidingö men jag hoppas kunna springa Stockholm halvmarathon också, det är ett så kul lopp så jag står ogärna över det. Har ju lite framförhållning och förhoppningsvis kan vi fixa med schema barnvakt. Vore ju skoj att träffa dig på Lidingö också!

   Radera
 5. jag funderar också på att springa båda, men jag får se.

  Nackdelenmed LL och en satsning på silvermedaljen är att det är så väderberoende. Jag menar, regn veckan innan gör banan lerig och då kan det bli svårt att springa hem en silvermedalj..... :-(.

  Dock funderar jag på att springa båda och hoppas på bra väder :-). Springer jag skulle jag också satsa på Silvermedaljen :-).

  SvaraRadera
 6. Visst är det så Lennart, regn innan gör det tyngre på LL men då får vi ta det för vad det är! Maran är ju också väderberoende minst sagt men på ett annat sätt, i värme blir det tungt, skitvädret förra året var tufft men det gick ändå att springa fort i kylan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker att det är en stor skillnad på maran och LL. Underlaget på LL är mycket mer väderberoende. Att träna i ett halvår, och sen regnar möjligheten till silvermedalj bara bort känns nog inte så inspirerande den dagen man står där.....

   Springer jag ska jag se till att ha en plan B med en mara någon månad senare. Jag har ingen lust att träna i 6 mån för att sedan bara stå där...

   Radera
 7. Visst är LL mer väderberoende är StM p g a underlaget. Jag tänkte mer på temperaturen när jag skrev att maran är väderberoende. Jag hade nog haft svårt att göra sub3 om det varit 25 grader varmt förra året...

  SvaraRadera
 8. Jag tror du fixar Lidingö lätt! Om inte annat är du ju en seg pöjk så du tar dig igenom bara för det...

  SvaraRadera
 9. Både och låter som en fin idé! Men om du måstevälja röstar haf för LL. Såklart. :-)

  SvaraRadera
 10. Haha, tack Hoffsan som de kallar dig på Jogg :)

  Trodde jag nog Sofia, Jo LL har väl högre prio i år men jag ska även försöka springa halvmaran, mitt favoritlopp faktiskt!

  SvaraRadera