torsdag 30 maj 2013

Vilse i storstan och backintervaller med Malin Ewerlöf

I måndags åkte jag in till Stockholm för att träna med Malin Ewerlöf. Bestämde mig för att återuppleva fina minnen och springa Stockholm marathon-banan från Centralen till Stadion som uppvärmning. En härlig löptur mitt i stan även om jag sprang fel. I myllret på Odengatan missade jag högersvängen in på Karlavägen och hamnade uppe vid Vanadislunden och närmade mig Stadion från fel håll på Valhallavägen. Vilse i storstan, haha!

Taskig bild men genom Sofiaporten springer
ni marathonlöpare in på lördag...
Sprang förbi Stadion, nerför och uppför Sturegatan, utanför Stadions murar, in genom Sofiaporten och så ett målvarv på tartanen. Inga sträcka armar i skyn eller målgångsvrål dock då Stadion var full med löptränande ungdomar! Nördigt men roligt i alla fall!

kommer in på bortre lång i skuggan, ser kurvan och upploppet
med all publik. Kanske speakern ropar upp ert namn här, har hänt mig två gånger...

...innan ni springer imål där borta i solskenet inför fullsatta läktare med entusiastisk publik!
Pepp!

Passet med Malin var som vanligt givande och jobbigt. Det är väldigt mycket upp till mig vad jag gör det till och jag samlar på mig frågor och funderingar jag vill bolla. Uppjogg och löpskolning och därefter fokus på backe denna gång, både att springa bra uppför och nerför. En 300m lång asfaltsbacke sprangs tre gånger med joggvila ner och mellan backarna två femhundringar fram och tillbaka där första gick uppför i början och samma väg tillbaka gav brant utförslöpning i slutet. Alltså 300m backe, 2x500m, 300m backe, 2x500m, 300m backe. Alla intervallerna sprangs med löparryggsäck och jag fick lite syrakänning redan i första backen. Genomförde dock hela serien kontrollerat och i ökande fart och efter sista backen, den snabbaste i 3:22 min/km var både jag och Malin trötta!

Under upp-/och nerjogg diskuterade vi vad som hänt sedan sist, hur det känts under våren. Jag passade på och ställde många frågor om både träning inför Lidingö och om själva loppet. Totalt med transportjogg till Stadion sprang jag nästan 14km och efter passet var mina ben mos och jag valde tunnelbana till centralen istället för att jogga tillbaka!

Vilade tisdag, kort distans igår och imorgon förhoppningsvis snabba fyrahundringar i de här nya skönheterna, säg hej till New Balance RC1600, förvånansvärt mycket sko för 160 gram. De här skorna har jag fått gratis då jag ska recensera dem på siten Kittad för Löpning när jag sprungit några mil i dem! Omdöme kommer alltså senare men första intrycket är att det är en välbyggd, robust sko som inte verkar vara så ömtålig som vissa lätta skor kan vara, trots att den väger så lite!

9 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 2. Svar
  1. Tack Sara, jag springer dock inte på lördag om det är maran du menar, bestämde mig tidigt för att stå över i år, just nu ångrar jag det men det har varit rätt beslut. Just nu är suget stort att springa nästa år igen!

   Radera
 3. Jösses, vilket pass! Förstår att dina ben var mos! :-)

  SvaraRadera
 4. Jodå, backlöpning i hög fart, dessutom med hyffsat tungt packad ryggsäck, ett säkert recept för mosade ben :-)

  SvaraRadera
 5. Är du helt säker på att du var vid Vanadislunden? Den ligger nämligen lite åt fel håll med tanke på hur du kom, och hur maratonbanan går.

  Det räcker inte med att springa rakt fram på Odengatan, och missa att svänga höger in på Karlavägen för att komma till Vanadislunden. Du måste nämligen ha sprungit ett par kvarter för kort på Odengatan, och svängt vänster, och sprungit på mindre bakgator ett par kvarter, för att komma till Vanadislunden :-). Var det verkligen där du var?

  Annars så var det ett grymt pass :-).

  SvaraRadera
 6. Näe OK, då såg jag väl bara en trafikskylt dit då, som sagt vilse i (Vasa-)stan/Östermalm :-)

  SvaraRadera