söndag 23 juni 2013

Årets längsta pass, årets mesta träningsvecka

Snart dags att summera en trevlig midsommarhelg, snabb-besök i folkparken för lite dans runt midsommarstången, lunchpicknick med bad, grillning med kompisar och massor av tid att umgås slappa och förstås träna såklart. Velade lite om jag skulle vila igår och springa ett långpass idag eller springa lite kortare men både lördag och söndag. Det blev löpning båda dagarna trots långpass idag. Igår en kort sväng - 6km - med lite lätt fartlek i skogen följt av stretch och lite styrka på gräsmattan, inte dumt, inte dumt alls!!

Softa i gräset efter löpning, inte dumt, inte dumt alls! 
Världens trevligaste sällskap i skogen - Inov8 Xtalon 190
Min löparkompis David tränar för att försvara sin fjolårsseger i Höga Kusten Marathon och planerade att springa i tre timmar i morse och jag beslutade mig för att hänga med i drygt två timmar eller runt 25-27km i alla fall. Iväg vid kl 8.30 efter frukost och kaffe, molnigt, lite blåsigt, tjugo grader varmt, inget vätska eller energi men det var inga problem även om jag blev lite törstig i slutet. Vi snurrade först en 11 km-runda på grus och asfalt, sprang två varv i vårt kuperade motionspår under andra milen och så föreslog jag en extrarutt som avslutning men jag underskattade distansen lite! Olikt mig som sprungit så många mil här i omgivningarna och när vi kom hem igen visade klockan 31 km efter 2:38, alltihop i lugn pratfart (5:05 min/km) med låg snittpls (75%). Konditionsmässigt var det inga problem även om knäna protesterade lite under sista halvtimman.

Räknat söndag-söndag kan jag därmed, delvis p g a buss-strejk, delvis p g a att jag varit ensam hemma och kört "träningsläger" summera 108 km löpning och 28 km mountainbike, räknar jag en riktig vecka, måndag-söndag får jag dra av 10 km, mer än 98 km löpning på en vecka har jag bara sprungit en gång tidigare när jag var föräldraledig senast!

Kroppen känns fräsch trots all träning i veckan! Nästa vecka ser ut att inledas med cykel imorgon så planerar jag träningen och logistiken dag för dag sedan! Har ni haft en bra midsommarhelg och tränat något?

8 kommentarer:

 1. Ojojoj det var mycket! Å långpaset, nice!
  För att inte tala om skorna, mmmm.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmmm Eva :-) går bra nu! Gäller att vara smart nu i veckan bara med ytterligare busstrejk coming up, övertränad vill jag inte bli.

   Radera
 2. Fasiken du pinnar på och utnyttjar omvärldens kalabalik! (:

  SvaraRadera
 3. Precis Andreas, så man man se det! Det är ju roligare när det är självvalt men några bra träningsveckor har det blivit :-)

  SvaraRadera
 4. Härligt att kroppen känns pigg med alla km i benen! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen, lite förvånande faktiskt men det är klart, cykling sliter ju inte lika mycket som löpning! Gäller att vara smart att lyssna på kroppen bara men den här veckan har det hittills blivit lite mindre löpning.

   Radera
 5. Du har verkligen fått till massa bra pass! Inov-8 har jag blivit helt kär i.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp och det fortsätter med cykel idag och löp imorgon igen! Ja, Inov förtjänar popularitet och så växer ju märket i Sverige också!

   Radera