onsdag 26 juni 2013

Veckans träning...

...har mest bedrivits i cykelsadeln ännu så länge. Buss-strejken pågår ännu men nu har vi i alla fall en bil hemma igen. Jag sympatiserar med bussförarnas (eller deras fackförbunds) krav och skulle nog kunna göra transportcyklingen till en vana då det är rätt trevligt men det vore roligare om det vore självvalt och inte tvingande. De finns såklart äldre/sjuka/rörelsehindrade och många andra som är mycket värre drabbade än jag av den här konflikten så jag hoppas på en snar lösning!

Kroppen känns rätt fräsch trots all extra träning under veckan som hittills sett ut så här:

Måndag: Transportcykling till jobbet (23 km/h)
Tisdag: Transportcykling hem (25 km/h)
Idag: Transportcykling hem (25 km/h)

Tiden på cykeln, en dryg halvtimma, är samma som jag brukar sitta på bussen så det bara lite extra tid att duscha och byta om. Jag tycker mig ha hittat en bra intensitet på cykelpassen där jag cyklar mig trött men inte helt slut och där återhämtningen är snabb.

Gamla "Bettan" från 1997 är väl alldeles chockad över alla mil senaste veckan...det
var många många år sedan jag cyklade så här mycket!
Lite löpning som synes och det är medvetet! Igår blev det dock ett lunchpass, 9,5 km med en snittfart på 4:18 min/km progressivt från 4:40-fart ner till 3:50-fart där tanken var att prova att springa lite snabbare på lite slitna ben och det gick ju bra. Större delen av passet gick i 4:30-fart och jag utnyttjade en lång utförslöpa i slutet för att höja farten ner till 4 min/km och avslutade de sista 1,5 km i 3:50-fart.

Imorgon planerar jag ett dubbelblock löpning igen, börjar i alla fall med transportspring på morgonen så får vi se om jag orkar springa hem också eller kan ordna hemtransport på något annat sätt, jag kommer behöva jobba lite senare än vanligt p g a hög arbetsbelastning också. Det vore sedan rätt skönt om parterna kunde komma överens och fredagen därmed bli en vilodag!

4 kommentarer:

 1. Ja ha, här rullar (eller cyklar...) det på ser jag. Skönt att du kan ändå springa som du gör och jag såg på jogg att du fick till dina transportlöpningar idag. Härligt :-)!

  När börjar semestern?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar Lennart, jag var rädd att alla läsare plötsligt försvunnit då läsarstatistiken gått ner och antal kommentarer minskat men det är kanske ett hälsotecken att folk njuter av sommaren istället för att läsa bloggar :-)

   Ja, det har blivit riktigt mycket träning nu, på väg mot en rekordmånad i tid räknat och cyklingen har varit ett bra komplement som inte slitit så mycket, idag sprang jag med förvåvansvärt bra fart! V.29 är det dags för fem sköna semesterveckor, du då, när går du på semester?

   Radera
  2. Ha ha. Du behöver inte vara rädd Staffan :-). Det är nog som du säger. Det är lite lugnare nu så här i semestertider. Om du inte har något bättre för dig på torsdag så kan du följa med upp till Norrtälje och springa Roslagsnatta. Det kanske är lite långt, och det kanske blir lite sent, men jag kan alltid fråga :-).

   Imorgon är min sista dag, sen är det semester :-).

   Radera
 2. Jag hade gärna åkt till Trosa ikväll och sprungit fina populära Trosa Stadslopp på den udda distansen 8,9 km, lär vara ett väldigt populärt lopp, framröstat flera år i rad av FK Studenterna som bästa lopp i Stockholmstrakten :-)

  Skönt med semester! Ha det fint!

  SvaraRadera