måndag 13 januari 2014

Föredömligt Löplabbet!

I torsdags hade jag ärenden i huvudstaden. Jag passade också på att besöka Löplabbets nya stora butik på Kungsgatan i city. Dels hade jag inte besökt butiken, dels ville jag visa mina Inov8 Xtalon 190 som fått en rejäl spricka i meshen vid tån. De är visserligen mer än ett år gamla men jag har sparat kvittot och de har inte ens "gått" 30 mil. Jag var inte inställd på att direkt få ett par nya skor utan ville bara visa dem, förklara läget och höra vad de tyckte. Detta efter att först ha vänt mig till Inov8 som tyckte jag skulle reklamera i butik.

Jag är en vänlig och ödmjuk person och tycker den approachen funkar bäst i sådana här situationer. Pushig och bestämd kan jag bli i ett senare läge om jag måste stå på mig och vet att jag har rätt. Mycket riktigt blev jag riktigt vänligt och bra bemött och personalen sa direkt att de hanterar de som reklamation och erbjöd byte mot ett nytt par och frågade dessutom om jag vill ha ett par Xtalon 190 igen eller någon annan modell.

Jag gillar verkligen Xtalon 190, ingen annan sko gör mig så glad när jag sätter foten i den och jag provade den nya modellen som är lite förstärkt och förbättrad. Den terräng jag ofta springer i har dock en del vassa stenar och bergshällar där jag ofta känt att Xtalon inte skyddar tillräckligt så även om jag var sugen på ett par nya 190 fick ett annat par följa med hem, Inov8 Trailroc, 245, 3 mm drop, vikt ca 270g på min våg i lite blött tillstånd efter löpning i storlek 43 (enligt namnet ska den väga 245g i referensstorlek 92), en skyddande platta , lite hårdare gummi på delar av sulan och något lägre profilerade dobbar jämfört med Xtalon 190. Jag tror den här skon är ett bättre, mer allround val för mig som terrängsko. Jag lämnade butiken som en mycket nöjd kund! Föredömligt agerat Löplabbet, tack!!


I lördags hann jag inte ut men igår morse blev det 18 lugna och vintriga kilometer i Trailroc på morgonen. Utmärkt fäste hela vägen i lite varierat underlag men hela tiden på snö av olika hårdheter.12 kommentarer:

 1. Ooh, trailroc! Spännande att höra vad du tycker efter fler pass.
  Jag har ju 236:an (dammodellen) och det är nästan lite läskigt fäste när man känner hur den "klistrar" sig fast på stenar/berghällar som lutar 30 grader (Jag var ju tvungen att testa dem...) :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den känns väldigt allround och trevlig Malin, Xtalon har nog ett grymmare fäste men Trailroc känns lite mera robust, tror det blir väldigt bra för mig!

   Radera
 2. Dessutom snygga! Tror som du att man ska försöka med vänlighet först... Anfall är inte bäst just i ett sådant läge. Men själv kan jag ganska snabbt gå över till sur-tant om vänligheten inte fungerar. Kul att höra gott om löplabbet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, snygga skor och vänlighet först fungerar väldigt bra! Jag har också ett annat läge att ta till men kommer man väl dit brukar jag ändå vara mindre framgångsrik.

   Radera
 3. Verkligen schysst av Löplabbet! Att inte ifrågasätta din uppgift om hur långt skorna gått är reko. Men kanske har de fått ta emot fler klagomål på 190:an? I mitt bakhuvud finns en känsla av att jag hört fler som varit besvikna på hållbarheten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen!! Ja, de nämnde faktiskt att många/flera varit inne och reklamerat 190:an av precis samma anledning!

   Radera
 4. All heder åt löplabbet, det är såna saker som gör att en hellre vill köpa där än att beställa i butik.
  Vackra vinterilder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen hit Emmy! Jag beställer oftast skor över nätet men i sådana här lägen fungerar butik bättre!

   Radera
 5. Schysst av dem! Och jag tror det betalar sig att vara lite service-minded! Se så mycket gratisreklam de fått bara här. Jag går ju lätt dit när jag är i Stockholm nästa gång! Måste bara göra plats i garderoben först.... :)

  SvaraRadera
 6. Verkligen schysst av dem och jag håller med dig, sedan kan ju de inte veta att jag skriver en ganska besökt löparblogg :) även om jag känner ett par av dem som jobbar i butiken. Jag brukar annars föredra Runners Store (nu på regeringsgatan, ny butik) då jag haft några upplevelser av sämre service på Löplabbet men de erfarenheterna kom på skam nu, verkligen bra! Tack för tips om tröjan också!!

  SvaraRadera
 7. Det är underbart när det går bra med transportlöpning. Man blir väldigt effektiv då...

  Ja, jag såg det. Vad kul att du gillar att vi ger bra service! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen bra service, har sprungit 30km i Trailroc nu, väldigt allround och bra fäste i snön. Transportlöpning kommer jag tyvärr inte kunna ägna mig åt längre när jag nu ska börja pendla längre men jag får hitta nya möjligheter, kanske springa från jobbet till Centralen någon gång...

   Radera