fredag 31 januari 2014

Trodde det skulle ta emot mera nu...

Det är fredag eftermiddag och dagens löppass, 15 km fartlek sprangs med några centimeter nysnö mellan skosulan och fast mark. Fostrande! Jag tyckte inte att det blev så stora skillnader i fart som fartlek innebär men ser på kurvan att det blev många fartökningar och att jag faktiskt var nere på 4 min/km ibland och t o m 3:40-fart i slutet på överraskande pigga ben med tanke på hur veckan sett ut hittills.

Swisch :-)

Jag ser tillbaka på en minst sagt rejäl träningsvecka som hittills innehållit två långpass och löpning varje dag och konstaterar att det gått överraskande bra även om det tog emot lite igår innan långpasset och att det inte är så konstigt.

Måndag: 27,7 km långpass med två km fartökning till snabbare än marafart.
Tisdag: Löpband, 6x1000m @ 3.45 min/km +5x400m @ 3:20 min/km, totalt 16km
Onsdag: Lugnt återhämtningspass, 12,6km @ 5:20 min/km
Torsdag: 25km lugnt långpass 25 km @ 5:14 min/km
Fredag: 15,3 km fartlek 4:00-5:00 min/km, @ 4:36 min/km.

Totalt 96 km än så länge en kall, blåsig januarivecka med nysnö och snömodd varenda dag.

Jag är lite imponerad av mig själv och min kropp! Motståndet igår innan långpasset, som jag insåg på morgonen skulle springas i nysnö och modd satt framförallt i huvudet. Kroppen har varit helt med på noterna. Knäet har inte protesterat, jag har ätit bra och sovit OK i veckan och energin har räckt även till övriga saker jag tänkt mig hinna med i veckan även om jag varit lite trött.


Det känns bra att jag i januari redan hunnit med fem långpass. Veckan är dock inte slut ännu och jag tänker springa några kilometer till innan klockan slår måndag. Det innebär också, då det är februari imorgon, att jag kommer att ha avverkat ett långpass redan den första helgen i februari vilket känns ännu bättre. Nu nöjer jag mig med att summera och stänga januari på 256 km löpning och dryg 23 timmars träning. Inte det mesta jag sprungit på en månad (det är 260km) men med tanke på att jag tappade i princip en vecka p g a förkylning så får jag beteckna detta som den bästa träningsmånaden någonsin tack vare den här veckan!

Jag återkommer efter helgen med en summering och lite ytterligare reflektioner som denna tredubbling av min normala träningsmängd har väckt hos mig! Innan dess ska jag på gå teater med yngsta dottern, se yngsta sonen spela innebandy och förhoppningsvis också hinna åka lite längdskidor med äldsta sonen, full fart inte bara på träningen alltså! Trevlig helg!  

8 kommentarer:

 1. Grym mängdvecka Staffan! Jag är riktigt avis på dig som kan springa så mycket. Snöfall spelar inte mig någon roll :-).

  Men snart. Snart så :-)!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det känns bra, det blev till slut 121 km på en vecka, rekord, idag är det planerad vila :-) Hoppas du kan komma igång och träna som du vill snart!!!

   Radera
 2. Imponerande "träningsläger"! Och fantastiskt att du inte känner dig mer sliten. När jag har kört på lite hårdare några dagar brukar jag alltid få en sorts "förkylningskänsla" som sedan ger med sig när jag sover ordentligt och tar en vilodag. Ha en fortsatt skön helg och lycka till på nya jobbet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det har gått överraskande bra måste jag säga!!

   Radera
 3. Grattis till en fin löparmånad och en avslutande kanonvecka! Mängdmässigt ligger jag ganska nära (243.70 km), men jag ligger förstås ljusår efter både i kvalitet och tempo.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en nåd att stilla bedja om Oliver att jag vid din ålder fortfarande har kvar lusten att springa så mycket och en kropp som orkar det!! Jag lyfter på hatten!

   Radera